REZULTATELE ACŢIUNILOR DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII MARAMUREŞENI ÎN PERIOADA 03-05 MARTIE 2017

În perioada 03 – 05 martie a.c., peste 300 de poliţişti maramureşeni au fost la datorie şi, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publice pe raza judeţului.

9 mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare

În perioada menţionată au fost puse în aplicare 9 mandate de executare a pedepsei închisorii, emise de instanţă. Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Sighetu Marmaţiei împreună cu cei din cadrul Secţiei 6 Sarasău au identificat şi încarcerat şapte persoane, dintre care cinci femei cu vârste cuprinse între 28 şi 41 de ani şi doi bărbaţi de 33 şi 42 de ani, pe numele cărora Tribunalul Braşov a emis mandate de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de contrabandă.

Poliţiştii Biroului Urmăriri au identificat şi încarcerat un tânăr de 26 de ani din comuna Pomi, condamnat la 2 ani, 9 luni şi 10 zile pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Un alt tânăr de 28 de ani din Vişeu de Sus, condamnat la 2 ani şi 8 luni închisoare tot pentru infracţiuni rutiere, a fost identificat şi încarcerat de poliţiştii din oraş.

Cei în cauză au fost depuşi în penitenciar, unde îşi vor executa pedepsele.

57.800 ţigarete de contrabandă confiscate

În contextul derulării activităţilor specifice de prevenire şi combatere a faptelor ilicite care se comit în domeniul contrabandei cu tutun şi în domeniul contrafacerii de mărfuri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu poliţiştii de ordine publică din municipiul Sighetu Marmaţiei, au verificat în acest week-end 24 de societăţi comerciale şi persoane fizice care desfăşoară activităţi comerciale.

Controalele poliţiştilor s-au soldat cu constatarea a trei infracţiuni de contrabandă şi trei infracţiuni de contrafacere de mărfuri. Totodată au fost confiscate 2290 pachete cu ţigări de contrabandă şi a fost indisponibilizat un autoturism în valoare de aproximativ 2000 de euro.

Alte 600 pachete cu ţigări au fost confiscate de poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Maramureş care au acţionat în zonele limitrofe căii ferate şi în trenurile de călători care circulau pe relaţia Valea Vişeului – Sighetu Marmaţiei. Aceştia au depistat un bărbat de 66 de ani şi un tânăr de 16 ani, ambii din Valea Vişeului, care transportau, primul 100 pachete, iar celălalt 500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În toate cazurile poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de contrabandă şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor identificate.

450 sancţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

Din cele 616 sancţiuni contravenţionale aplicate la sfârşitul săptămânii trecute, în valoare totală de peste 200 000 lei, cele mai multe au fost pentru încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Sub coordonarea Serviciului Rutier, poliţiştii au intensificat activităţile pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea producerii unor evenimente şi pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 450 sancţiuni contravenţionale, dintre care 147 pentru depăşiri ale limitelor legale de viteză.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 26 permise de conducere, au retras 10 certificate de înmatriculare şi au întocmit dosare penale în cazul a nouă infracţiuni la regimul circulaţiei constatate pe drumurile publice.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.