Robert Glință și Alex Coci, la Campionatele Mondiale din Doha

Au demonstrat că sunt foarte bine pregătiți. Asta după ce au doborât record după record. Cei doi înotători, antrenați de către profesorii Adrian Gherghel și Ștefan Ioan Gherghel, vor participa la Campionatele Mondiale din Doha, Qatar. Este vorba despre Robert Glință și Alex Coci.

Băimăreanul Alex Coci se antrenează în Statele Unite ale Americii. Participant al Jocurilor Olimpice din Londra, recent acesta a reușit să stabilească un nou record național în proba de 100 m fluture, (51.57), la Campionatul National de natație în bazin de 25 metri din Hunedoara. Vechiul record a fost stabilit în 2005 de către antrenorul lui Alex Coci, băimăreanul Ștefan Ioan Gherghel, în Italia. Acesta speră să se impună în probele de 50 m, 100 m și 200 m fluture la Campionatele Mondiale din Qatar.

Robert Andrei Glință este antrenat de către profesorul Adrian Gherghel, directorul Liceului cu Program Sportiv Baia Mare. Înotătorul a reușit să stabilească un nou record național în proba de 100 m spate (55.21), la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing și totodată este deținătorul recordului național în proba de 50 m spate. La Doha va înota în probele de 50 m, 100 m, 200 m spate.

Adrian Gherghel: ”Este o competiție foarte importantă pentru noi având în vedere că cei doi sportivi sunt foarte bine antrenați. Au demonstrat că sunt valoroși și sperăm ca și de această dată să își îmbunătățească timpii pe care îi au, și de ce nu, să stabilească noi recorduri naționale”, a subliniat directorul LPS Baia Mare.

Din nefericire, deși sponsorii s-au arătat interesați să ofere sprijin financiar pentru ca măcar unul dintre cei doi antrenori să îi însoțească pe sportivi la Doha, conducerea Federației Române de Natație nu a acceptat să elibereze acreditări pentru niciunul dintre aceștia. Așa se face că Adrian Gherghel și Ștefan Ioan Gherghel vor rămâne în România și le vor ține pumnii strânși sportivilor pe care îi antrenează de ani de zile.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.