Români din străinătate venţi în țară! Puteţi primi 150.000 de euro de la statul român

baniToţi românii care lucrează oriunde în străinătate ar putea beneficia de anumite facilități semnificative pentru a putea trăi din nou în țara lor natală alături de familiile lor. Toate acestea vor fi posibile datorită unui nou proiect de lege.

Unii parlamentari s-au gândit să le ofere posibilitatea milioanelor de români care trăiesc peste mări și țări și care suferă de dorul familiilor lăsate în țară, să vină acasă și să își facă propria afacere în România.

Cei care vor decide să își înceapă o afacere în România ar putea beneficia de un împrumut bancar cu dobândă subvenționată de stat de până la 150.000 de euro pe o perioadă de 5 ani de zile. Mai mult, în această perioadă, întreprinzătorii vor fi scutiți de impozitele datorate statului.

Nu orice român care revine în țară va putea beneficia de acești bani, legea prevăzând și condiții foarte clare. De bani vor beneficia doar aceia care vor crea cel puțin 5 locuri de muncă și care vor reinvesti o parte a profitului în afacerea deschisă.

„Românii noștrii nu au plecat de prea mult bine să muncească în străinătate,în condiții grele și de foarte multe ori neîncadrați pe meseria lor de bază.Acești oameni au mers peste mări și țări să își câștige existența pentru ei pentru familiile lăsate acasă. Trebuie să facem ceva să-i aducem înapoi.Acești oameni au de acum o altă mentalitate și pot fi foarte utili aici,acasă.Dacă statul român îi va ajuta puțin atunci se vor crea noi locuri de muncă,iar țara va prospera”, a declarat pentru Libertatea senatorul PSD Ionel Agrigoroaei.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.