România Puternică – Dezvoltarea economică sustenabilă în slujba oamenilor

România a reușit să se redreseze economic în ultimii doi ani, însă raportându-ne la Uniunea Europeană, diferențele de dezvoltare sunt încă foarte mari. Realitatea este că în ultimii 10 ani, Președintele Traian Băsescu și guvernele PDL de coșmar din perioada 2010-2012 au avut o singură operă politică “remarcabilă” – au adus sărăcia si nesiguranța zilei de mâine în viața a milioane de oameni. Aceasta este cea mai mare nedreptate a ultimului deceniu, iar corectarea ei a devenit misiunea fundamentală a lui Victor Ponta. Dezvoltarea economică este indispensabilă în acest moment României, însă trebuie pusă în slujba și în beneficiul cetățenilor prin mijloace eficiente, sustenabile și prin combaterea activă a sărăciei.

În 2013, România a înregistrat cea mai mare rată de creștere economică din Uniunea Europeană: 3,5%. Cred ca dacă reușim (si putem acest lucru) să menținem ritmul de creștere de peste 3% în fiecare an, putem deveni una din economiile de top ale Europei de Est. Angajamentele de consolidare fiscala au fost respectate tot în perioada guvernării USD, deficitul bugetar scăzând de la 5,5% din PIB în 2011, la 2,2% din PIB în 2014. Am creat împreună premisele necesare creșterii puterii de cumpărare, întrucât politicile macroeconomice corecte adoptate în ultimii doi ani au făcut ca rata inflației să scadă. Victor Ponta a susținut constant investițiile nepolitizate în obiective de interes public și de o deosebită importanță națională precum cele în infrastructură; investițiile strategice în economie însumează în total 15 miliarde de EURO. Un real succes pentru Guvernul Ponta și pentru dezvoltarea României este dat de creșterea ratei de absorbție a fondurilor europene. Prin simplificarea și unificarea cadrului legislative, s-a reușit accelerarea absorbției atingându-se punctul de 40% în septembrie 2014 – procentul din mai 2012 fiind de doar 7%.

Victor Ponta este totuși un om politic social-democrat, așa că s-a asigurat ca în ultimii doi ani, creșterea economică a României să fie direcționată spre investiții pentru reducerea diferențelor de dezvoltare între regiuni, între diverse categorii sociale, dar și spre creșterea nivelului de trai. Lupta pe care a început-o prin reîntregirea salariilor bugetarilor, are ca scop alinierea treptată la standardele europene de salarizare. Desigur, sărăcia generată de Băsescu-Udrea-Boc într-un deceniu de decizii politice defectuoase, nu poate fi redusă drastic decât pe termen-lung. Totuși, Victor Ponta a dovedit că se poate și fără austeritate! Mărirea salariului minim pe economie cu 30% a determinat și creșterea celorlalte venituri, astfel încât toți cetățenii să se bucure de majorări salariale. Tot ca politică socială derivată din creșterea economică înregistrată în această perioadă, este și reducerea TVA cu 15% la produsele de panificație. Rata șomajului a fost și această redusă, fiind demarcate proiecte ample finanțate prin fondurile europene, dar și prin politici publice menite să crească numărul locurilor de muncă. Sprijinul pentru părinți a venit sub forma majorării indemnizației de creștere a copilului la 85% din media veniturilor nete ale persoanei. Mai mult decât atât, în timp ce Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidențiale vrea să renunțe la principiul solidarității, ceea ce va conduce în mod direct la negarantarea pensiei ca drept public pentru cetățeni, Victor Ponta a mărit pensia medie lunară, ajungând în 2014 să depășească cu un procent rata inflației. Așadar, palierul economic funcționează perfect atunci când e intercalat cu cel social, cu respectul față de cetățeni !

Sprijinit de Guvern și de Parlament, Victor Ponta a reușit în doar 2 ani să netezească drumul spre ascensiunea economică a României, prin corectarea nedreptăților sociale impuse de politicile de austeritate.

În 2012 a promis, în 2014 observăm că a pus bazele României Puternice ! Avem nevoie de un PREȘEDINTE CARE CONSTRUIEȘTE în continuare o Românie a viitorului prin modernizarea zonelor-cheie: agricultura, industria și infrastructura. Victor Ponta este candidatul pe care realizările îl recomanda, este omul ce vrea să promoveze politici de creștere economică sustenabilă și de reducere a inegalităților. Sunt convins ca România poate fi peste 10 ani considerat un stat al bunăstării în care egalitatea socială să fie garantată alături de un sector economic prosper! SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT e posibilă doar dacă e susținută de dumneavoastră printr-un vot responsabil la alegerile prezidențiale!

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.