România Puternică – țara în care oamenii se simt în siguranță

Siguranța deplină a cetățeanului trebuie să fie o prioritate zero pentru orice om politic de stat, dar pentru Președinte este un angajament asumat. Stabilitatea economică, distribuția echitabilă a bunăstării și securitatea națională sunt premisele unei bune guvernări și totodată pilonii centrali ai activitații Președintelui. Din 2012 până în prezent, noi, social-democrații, am respectat cetățenii înclinând balanța în favoarea lor, urmând principiile dreptății sociale ignorate de regimul impus de Traian Băsescu.

Cred cu tărie faptul ca şeful statului este totuşi angajatul cetățenilor, așa că este datoria lui să se asigure că toate libertățile și drepturile sunt respectate și garantate de instituții competente și drepte. Armata Română, Justiția, structurile Ministerului de Interne și serviciile de informații sunt instituțiile considerate a fi reperele unui stat puternic. Președintele are misiunea constantă de a le întări în vederea asigurării securității naționale. Este necesar să avem în fruntea statului o persoană care să faciliteze cooperarea între instituțiile naționale, respectiv între acestea și partenerii internaționali.

In acest moment, România are garanții ferme de securitate prin prezența în NATO și parteneriatul strategic cu SUA, însă având în vedere climatul tensionat din Ucraina și Rusia, trebuie să facem tot posibilul să diminuăm sursele de vulnerabilitate internă și să asigurăm în primul rând cetățenilor stabilitate economică ca parte integrantă a siguranței naționale. Așadar, independența energetică, securitatea alimentară, combaterea evaziunii și economiei subterane, gestionarea resurselor naturale în interes național trebuie să fie principalele angajamente ale Președintelui.

Victor Ponta  este candidatul care își asumă îndeplinirea acestor obiective, precum și întărirea siguranței naționale și regionale. În calitate de premier, a făcut pași importanți în vederea obținerii independenței energetice folosind resursele naturale, s-a preocupat constant de combaterea corupției din Justiție, și a întărit angajamentele internaționale ale României – atât cele cu Uniunea Europeană cât și cele cu NATO.  În ceea ce privește relația sa cu Armata Română, Victor Ponta și-a exprimat clar încrederea față de militarii noștri. Sprijinul nu a fost însă doar unul formal, susținerea sa fiind demonstrată prin creșterea fondurilor alocate MApN anual cu 0,2%, ținta fiind de 2% din PIB. Este important ca apărătorii țării noastre să beneficieze de echipament modern și de condiții bune de pregătire, așa că procesul de creștere a bugetului MApN trebuie să continue.

Nu este întâmplător faptul că Victor Ponta își dorește o Românie Puternică; până acum s-a folosit de toate pârghiile disponibile pentru a repara nedreptătile facute cetățenilor de Guvernele Boc, însă din funcția de Președinte va putea garanta românilor echilibrul politic, social și economic de care au nevoie. România Puternică nu înseamnă doar o țară cu un sistem de apărare performant, sau o poziție întărită a statului ca actor regional și european, ci și o țara în care oamenii se simt în siguranță și sunt respectați. Prin toate măsurile luate în calitate de prim-ministru, Victor Ponta a dovedit că în centrul statului sunteți dumneavoastră, fiecare cetăţean Mândru că e roman !

Votați Victor Ponta Președinte, pentru securitatea națională abordată dintr-o perspectivă complexă, multilaterală și eficientă, pentru o Românie Unită și Puternică!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.