Românii din Spania au la dispoziţie 38 de secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale 2014

În Spania, ţară cu o importantă comunitate românească, toate secţiile de votare pentru alegerile prezidenţiale 2014 au fost deschise la ora 7:00 şi se vor închide la ora 21:00, ora locală. Corespondentul TVR la Madrid, Felix Damian, urmăreşte întreg procesul de votare.

Românii din Spania pot să voteze în 38 de secţii înfiinţate în mai multe regiuni ale ţării, care vor fi deschise până la ora locală 21:00.

Ora 10:15 Cele mai multe secţii de votare au fost înfiinţate în regiunea Madrid, unde trăiesc aproximativ 220 de mii de români. În celelalte regiuni trăiesc aproape 800 de mii de români, potrivit ultimelor date oficiale.

Alegătorii care în această zi sunt în străinătate trebuie să voteze după ce declară în scris pe propria răspundere că nu au mai votat şi că nu vor mai vota la acest tur de scrutin.

Cetăţenii români care se află acum în Spania şi care au vârsta de peste 18 ani pot să voteze pe baza mai multor documente prevăzute de lege: paşaportul diplomatic, paşaportul de serviciu, paşaportul simplu, cartea de identitate şi titlul de călătorie.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.