Rugby : Csaba Gal (Baia Mare) – Ne-am propus titlul de la începutul campionatului și sper să reușim

Csaba Gal, căpitanul echipei CSM Știința Baia Mare, se află în postura de a disputa a 6-a finală consecutivă din Superliga de rugby și speră că echipa ardeleană va reînnoda șirul succeselor, stopat în 2102 și 2013 de RCM Timișoara.

În finală, Baia Mare va înfrunta Farul Constanța, un outsider, care a fost singura echipă învingătoare în campionat în fața băimărenilor, ce au folosit însă în acel joc mai multe rezerve.

”Ne face o deosebită plăcere să disputăm a 6-a finală consecutivă și ne-am propus de la începutul campionatului să câștigăm titlul și sper să reușim. A fost frustrant să pierdem 2 campionate la rând, dar consider că am făcut foarte multe greșeli și din cauza asta le-am pierdut. Acum avem alt adversar. Într-un fel ne avantajează, dar noi până luni ne-am pregătit un stil de joc pentru un alt adversar. Dar cred că ne vom adapta stilului de joc al echipei Farul și o să facem tot posibilul să câștigăm”, a declarat Gal.

Internaționalul român apreciază că se teme mai mult de echipa sa decât de adversari: ”Am spus-o de nenumărate ori, singurul nostru adversar suntem noi înșine și pot da mai multe exemple, când am fost aproape să ne împiedicăm de mai multe echipe mai mici, dar nu din cauza jocului prestat de adversari, ci din lipsa calității jocului nostru”.

Gal nu a dezvăluit primele pe care le vor primi jucătorii în cazul câștigării titlului, dar a precizat că trofeul este mult mai important decât banii: ”După două campionate pierdute, nu cred că primul lucru este premierea. Va fi o premiere, poate pentru unii substanțială, dar pentru echipă în momentul de față cel mai mult contează titlul și apoi o să vină și premierea. Dar sumele sunt confidențiale”.

Baia Mare contează pe susținerea câtorva sute de fani, care se vor deplasa special din Ardeal la București pentru finala de sâmbătă.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.