Rugby: CSM Olimpia București-Știința Baia Mare 16-17, în SuperLiga CEC Bank

Vice-campioana la rugby și lidera la zi în SuperLiga CEC Bank, CSM Știința Baia Mare, a câștigat, sâmbătă, cu 17-16 (10-13 la pauză) meciul cu CSM Olimpia București, care a avut loc pe stadionul național ”Arcul de Triumf”, ultima partidă din penultima etapă, a 13-a, din sezonul regulat.

Confruntarea a fost una extrem de echilibrată, ridicându-se de multe ori, din punct de vedere tehnic, peste nivelul calitativ al primului eșalon rugbystic românesc, ambele echipe făcând mare risipă de energie în tentativa de a obține toate punctele puse în joc.

În prima repriză, băimărenii s-au aflat la cârma meciului și au condus până spre finalul primelor 40 de minute, reușind un eseu transformat și fructificarea unei lovituri de pedeapsă, în timp ce gazdele au concretizat două lovituri de penalizare. În ultimul minut însă, pe o fază de atac a ”zimbrilor”, bucureștenii au izbutit să intercepteze un balon la 5 metri de propriile buturi, iar după o cursă de 70 de metri, sud-africanul Mtya Dumani Siphosethu a reușit un eseu, transformat, astfel încât la cabine au intrat în avantaj.

Cea de-a doua repriză a fost una de uzură, formațiile încercând să pună puncte pe tabela de marcaj. Maramureșenii au reușit până la urmă un eseu, de asemenea transformat, în timp ce jucătorii de la Olimpia nu au mai izbutit decât concretizarea unei lovituri de pedeapsă, astfel încât băimărenii se întorc victorioși din deplasarea de la București.

În celelalte două meciuri ale etapei, vineri, RCM UV Timișoara a învins pe U Cluj cu 46-26, pe Cluj Arena, iar sâmbătă dimineața, Steaua a obținut o victorie de moral la malul mării, trecând de RCJ Farul Constanța cu 22-21.

Ultima etapă a sezonului regulat din SuperLigă, a 14-a, va avea loc pe 6 august. Cele trei etape din Play-Out și Play-Off vor avea loc în week-end-urile din 9, 16 și 23 august. Cele două meciuri de baraj pentru accederea în semifinale între ocupantele locurilor 3 și 5 și 4 și 6 vor avea loc pe 30 august. Pe 6 septembrie se vor juca semifinalele competiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.