Rugby: CSM Știința Baia Mare-Dinamo, sâmbătă, în semifinalele SuperLigii

CSM Știința Baia Mare-Dinamo și RCM UV Timișoara-RCJ Farul Constanța sunt partidele care se vor desfășura, sâmbătă, în semifinalele SuperLigii CEC Bank la rugby, ediția 2014.

De la ora 10,00, stadionul ”Lascăr Ghineț” va găzdui partida dintre Știința Baia Mare și Dinamo București, față în față urmând să se afle echipa care a dominat atât sezonul regulat cât și faza de Play-Off, vice-campioana Știința Baia Mare, și echipa din București care a reușit ”in extremis” să salveze un sezon care părea să scrie o nouă filă neagră in istoria clubului.

Potrivit site-ului competiției, pentru maramureșeni aceasta va fi cea de-a zecea semifinală consecutivă în campionat după revenirea, în ediția 2004-2005, pe prima scenă valorică. De atunci, ”zimbrii” au fost nelipsiți din penultimul act, ba mai mult în ultimele cinci sezoane s-au impus de fiecare dată în această fază a competiției pentru a evolua apoi cu titlul pe masă. ”Din 2011 de când primul eșalon valoric se dispută în actualul format, Dinamo nu a reușit niciodată calificarea în Play-Off, deci implicit nici în semifinale, anul acesta grație schimbării sistemului de disputare a competiției, alb-roșii prinzând ultimul tren către careul de ași. Ultima dată când dinamoviștii au jucat o semifinală a fost în 2010 și atunci disputa având loc tot în Maramureș, o partidă pe care ‘zimbrii’ au câștigat-o la scor, 44-0, grație marcării a opt eseuri. Știința Baia Mare pornește favorită, în era SuperLigii CEC Bank din opt partide directe aceștia câștigându-le pe toate de o manieră categorică. Ultimul succes al alb-roșilor datează din sezonul 2007-2008”, notează sursa citată.

În sezonul acesta, CSM Știința Baia Mare a învins pe Dinamo cu 49-3, pe ”Lascăr Ghineț”, și cu 41-9 în partida retur, la București. Dinamo a trecut surprinzător de CSM Olimpia București cu 13-12, în barajul pentru calificarea în semifinale.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.