Rugby: Surpriză la Timișoara, Farul a eliminat campioana în semifinalele SuperLigii CEC Bank

Farul Constanța a reușit marea surpriză a SuperLigii CEC Bank la rugby, eliminând, sâmbătă seara, în semifinale, campioana en-titre, RCM UV Timișoara, cu scorul de 9-0 (3-0), chiar pe terenul acesteia, „Dan Păltinișanu”.

Punctele au fost reușite de Florin Vlaicu, din 2 lovituri de pedeapsă, și Nemia Serelevu Ranuku, din lovitură de picior căzută.

Meciul a fost decalat cu 30 de minute, întrucât la controlul dinaintea partidei șase jucători ai Rugby Club Timișoara nu aveau carnetele de legitimare cu foile cu vizele medicale: Eugen Căpățână, Jack Umaga, Kinikinilau Paula, Valentin Calafeteanu, Cătălin Fercu, Tangimana Fonovai. Pauza a fost necesară pentru ca gazdele să completeze foaia de joc cu cele 23 de nume care îndeplineau condițiile regulamentare.

În finală, Farul va întâlni CSM Știința Baia Mare, care, tot sâmbătă, dar dimineață, a învins cu 40-9 (18-6) pe Dinamo București.

Miercuri, conducerea RCM UV Timișoara a anunțat că nu va trimite niciun jucător în selecționata Lupii București pentru cele două jocuri cu echipa italiană Calvisano (20 și 27 septembrie), motivând prin faptul că vrea să se concentreze pe câștigarea competițiilor interne, SuperLiga CEC Bank și Cupa României.

Sâmbătă, într-o emisiune televizată, la TVR Timișoara, un oficial al grupării de pe Bega a spus că săptămâna viitoare se va reuni Comitetul director, pentru a rediscuta această decizie, criticată inclusiv de antrenorul naționalei, Lynn Howells.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.