S-a deschis oficial sezonul de ski la Cavnic

335147-cavnicDeja pârtiile sunt luate cu asalt de iubitorii acestui sport, care abia au aşteptat prima ninsoare mai serioasă pentru a scoate de la naftalină clăparii şi schiurile. În Cavnic deja zăpada s-a făcut simţită, albul iernii fiind prezent peste tot. Poate mai puţin pe drumul care vine de la Baia Mare, unde gropile strică peisajul de un alb imaculat.

În momentul de faţă la Cavnic se poate schia pe o pârtie de aproximativ un kilometru, urmând ca în zilele următoare lungimea pârtiei să fie mai mare. Stratul de zăpadă măsoară undeva la 50 cm, stratul de la suprafaţă fiind zăpadă naturală căzută în ultimele zile. Turiştii deja au invadat staţiunea, existând grupuri de francezi sau maghiari care au venit să se dea pe pârtie. Dar sunt şi români care recunosc că pârtia de la Cavnic este singura din această parte a ţării unde se poate schia.

O oră pe pârtia de schi te costă 30 lei între orele 09:00 şi 21:00 sau trei urcări în acelaşi interval de timp te costă 15 lei preţ întreg. “Pârtia e excelentă, zapada este excelentă, lumea să vină la Cavnic să schieze. Dar nu mulţi, că aglomerăm pârtia. Am aşteptat un an să vin să schieze.

Venim din Dej, la Cavnic ne place, venim în fiecare an când auzim că e zăpadă. Merită să vin din Bucureşti până aici”, a declarat Szabo Ovidiu. “Este un pic de gheaţă pe pârtie, dar e bine. Este pentru prima oară când am venit în acest an.

Schiez de 3 ani de zile şi le recomand tuturor să vină că e fain” – spune un copil care tocmai ce coborâse pârtia. “Am auzit că e bine la Cavnic şi am venit să vedem cum e zăpada. E un loc care corespunde şi vârstei mele, e un loc mai uşor…De când e pârtia de la Cavnic vin aici. Vreau să schiez pentru că e mişcare, pârtia nu e aşa periculoasă pentru oamenii mai în vârstă. Maramureşul are condiţii de ski” a subliniat o bătrânică care se pregătea să schieze.

Printre cei care se află acum la Cavnic se numără şi un grup de francezi care au venit într-un schimb de experienţă, mai exact pentru a vedea cum se face turism în Maramureş.  Ei s-au declarat încântaţi de condiţiile care există pe pârtia de la Cavnic, au arătat că iubesc la nebunie bucatele tradiţionale şi au recunoscut la fel de bine că le-ar fi plăcut popate să fi gustat mai mult din horincă.
foto:holterandreea

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.