S-a emis primul Titlu de Proprietate privind întăbularea terenurilor în Borșa! Întreaga procedură a durat doar șase luni!

titlu proprietateAzi, 8 iulie 2015, s-a emis primul Titlu de Proprietate având ca scop întăbularea terenurilor pe raza Orașului Borșa, în baza legii 18/1991 republicată și completată cu legea 247/2005. Acest Titlu de Proprietate ține loc de sentința judecatorească în vederea înscrierii dreptului de proprietate în Cartea Funciară. Pentru emiterea unui astfel de Titlu de Proprietate este necesar să se depună o cerere către Comisia Locală de Fond Funciar din cadrul Primăriei Orașului Borșa, însoțită de dovada deținerii terenului înainte de 1991 prin adeverința emisă de la Registrul Agricol și schița topografică a terenului întocmită de un topograf autorizat și semnată de vecinii terenului respectiv, a precizat primarul orașului Borșa, Sorin Ion Timiș.

Se pot depune astfel de cereri de către moștenitorii de drept și dacă terenul este moștenit de la părinți, iar aceștia nu mai sunt în viață.

titlu proprietate1Sorin Ion Timiș: ”Timpul de soluționare și costurile sunt foarte reduse”

”Pentru primul titlu eliberat s-a depus cerere în ianuarie 2015, a fost aprobată cererea în Comisia de Fond Funciar în ședința din luna ianuarie 2015 și validată în Comisia Județeană de Fond Funciar în luna februrie 2015. În luna iunie 2015 a fost emis titlul de proprietate, care a fost eliberat de Primăria din Borșa în luna iulie 2015. Astfel că întreaga procedură a durat șase luni în timp ce, prin vechile proceduri cu proces în instanță era nevoie de trei sau patru ani. Așteptăm cât mai mulți locuitori din Borșa să urmeze această procedură privind întăbularea terenurilor, având în vedere faptul că atât timpul de soluționare cât și costurile sunt foarte reduse”,  declarat Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

 

Amalia Babici Man

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.