S-a făcut recepţia noului corp multifuncţional de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai

Marţi, 17 iunie 2014, la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare s-a făcut recepţia tehnică a investiţiei realizate de Municipiul Baia Mare din fonduri europene, un corp de clădire nou şi multifuncţional. În curând va fi demarată o nouă investiţie aici, respectiv reabilitarea şi modernizarea corpului vechi de clădire.

Dotări şi funcţiuni moderne, la standarde europene
Elevii şi profesorii au la dispoziţie în noua clădire de la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai două noi laboratoare de informatică, dotate cu tot ceea ce este necesar pentru desfăşurarea optimă a activităţii didactice. Laboratoarele de informatică situate la etaj au fost dotate cu mobilier didactic şi aparatură IT, respectiv 62 de calculatoare, 1 server, 2 imprimante, 2 video proiectoare şi 2 table interactive. A fost amenajată o sală multifuncţională, cu o capacitate de 190 de locuri care permite derularea unor activităţi curriculare şi extracuriculare. Sala poate fi folosită pentru acţiuni cultural – educative, întâlniri festive, conferinţe şi sesiuni de informare, fiind dotată şi cu sistem de sonorizare. De asemenea, există acum şi o sală de mese pentru îmbunătăţirea condiţiilor de igienă alimentară şi influenţarea elevilor în dezvoltarea unui comportament sănătos şi ordonat în ceea ce priveşte alimentaţia. Demisolul este destinat cantinei cu 93 de locuri şi va funcţiona în sistem de catering. Este dotat cu aparatură de specialitate şi mobilier moder, de la scaune, mese, maşină de spălat vase, maşină de gătit, dulap frigorific şi multe altele. Prin această investiţie s-a obţinut îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional şi asigurarea unui sistem modern şi de calitate la acest colegiu de prestigiu din oraşul nostru.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare
„Acest corp multifuncţional este o dotare importantă pentru Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, o unitate de prestigiu în România, strategică pentru oraşul nostru, care a dat foarte mulţi olimpici şi valori, atât în trecut, cât şi în prezent. Dotările sunt de înaltă calitate, s-a muncit aici timp de un an şi jumătate, iar acum suntem în faza finală, încă se aduce mobilier, dar în mare am finalizat. Acum există cantină, amfiteatru şi laboratoare de informatică, cu toate dotările necesare, calculatoare, table inteligente şi mobilier adaptat. Este o bucurie că putem evolua într-un ritm alert pentru asigurarea condiţiilor în sistemul de învăţământ. Pentru mine, este o prioritate învăţământul. Este important să generăm condiţii elevilor şi profesorilor, oferind totodată o anumite linişte părinţilor, care vor să vadă spaţii civilizate, dotări, că există premisele pentru o educaţia adecvată a copiilor lor. Cred că se vede şi prin modul în care asigurăm bugetul pentru învăţământ, pentru dotări şi investiţii, interesul nostru pentru învăţământ. Vom lucra pe toată perioada verii, avem investiţii în derulare şi la alte unităţi de învăţământ şi, vorbind de Şincai, aici urmează reabilitarea corpului vechi de clădire. Cu noul corp de clădire şi după ce îl vom reabilita pe cel vechi, vom putea vorbi anul viitor la Şincai de un centru de excelenţă în învăţământ”.
Proiectul a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 3 – Îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Domeniul major de intervenţie 3.4 – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formarea profesională continuă. Perioada de implementare s-a desfăşurat pe parcursul a 39 de luni, de la 23 martie 2011 şi până în 23 iunie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.