S-a lansat proiectul „ACCES pentru toti – Accesul persoanelor cu dizabilitati la ocupare si servicii”

„Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare”  a lansat azi, 17 iulie,  proiectul  POSDRU/165/6.2/S/142889 „ACCES pentru toți – Accesul persoanelor cu dizabilități la ocupare și servicii”.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013, Axa prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.2. „Îmbunătățirea accesului și participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Scopul proiectului este creșterea capacității de ocupare/ incluziune și furnizarea de măsuri inovatoare pentru 720 persoane cu dizabilități în regiunile Nord-Vest, Nord-Est, Vest și București-Ilfov.

In cadrul acestui proiect se vor  adapta 10 autovehicole pentru persoanele cu dizabilitati fizice cu modificare a  scaunelor si portierelor pentru cel putin 50 de persoane cu dizabilitati si se vor inlatura barierele  de ordin fizic la 20 de institutii publice.

Se vor tine 240 de cursuri de calificare in domeniile: lucrator in comert, florar-decorator, bucatar, ajutor mecanic auto, lucrator in lacatuserie mecanica, precum si  alte 12 cursuri pentru: operator introducere validare si prelucrare date; telefonist.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.