S-a schimbat legea, amenzi mai mari pentru biciclişti. Sunt vizaţi şi cei care merg pe trotinete

O nouă ordonanță care aduce modificări Codului rutier, care a fost adoptată luni, reglementează mai multe aspecte care vizează conducătorii auto dar și cei care conduc vehicule care nu necesită permis auto.

Noua ordonanță reglementează utilizare dispozitivelor mobile în timpul condusului, atât a șoferilor de autovehicule sau motociclete dar și a celor care se deplasează cu bicileta, trotineta, scuter-ul etc.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

În noua prevedere sunt prevăzute sancțiuni aspre pentru utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive mobile în timpul deplasării.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

Cei vizați nu sunt doar șoferii ci și cei care condic vehicule care nu necesită permis de conducere, precum, biciclete, trotinete, căruțe sau scutere. Amenzile în cazul acestora sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

În ordonanță scrie că: „ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere, aflat în mișcare, a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, de către conducătorul acestuia”.

Pentru aplicarea noilor prevederi, ordonanța mai trebuie doar să fie publicată în Monitorul Oficial.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.