S-a schimbat legea: Șoferii care vor trebui să-și lipească acest semn pe parbriz

S-a schimbat legea: Șoferii care vor trebui să-și lipească acest semn pe parbriz

Schimbare extrem de importantă care îi vizează pe unii dintre șoferi. Se modifică legea, iar conducătorii auto vor trebui să facă acest lucru. Proiectul a trecut deja de prima cameră a Parlamentului.

Un proiect de lege extrem de important a trecut deja de Senat. Acesta îi vizează pe toți șoferii și prevede că persoanele surde sau cu dizabilităţi de auz să poată pune pe maşină un semn prin care să semnaleze deficienţa şi faptul că au nevoie de interpret. Totul se va întâmpla dacă dacă sunt opriţi pentru control.

Această inițiativă a fost depusă de liberala Andriana Săftoiu și a trecut de Senat cu 78 voturi „pentru”.

Iniţiativa Adrianei Săftoiu vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice în sensul introducerii unui nou articol: „Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilităţi de auz”.

Semnul este opţional şi se aplică pe lunetă, în colţul din dreapta sau stânga sus.

„Acest semn este recomandat pentru conducătorii de autovehicule, persoane surde şi cu deficienţe de auz, din următoarele motive:

– dacă persoana surdă este oprită de agentul de circulaţie, acesta va şti că este nevoie de interpret şi de comunicare în limbajul semnelor;

– dacă persoana surdă este implicată într-un accident de circulaţie, autorităţile sau persoanele fizice vor vedea semnul reprezentativ şi vor putea apela în regim de urgenţă la un interpret în limba semnelor; – în trafic sau în diverse situaţii, ceilalţi şoferi vor şti că persoana surdă trebuie atenţionaţă prin semnale luminoase;

– orice şofer surd să aibă obligatoriu o legitimaţie specială în care să se dovedească că are dizabilităţi auditive şi să arate poliţiei rutiere”, arată deputatul PNL în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaților care este for decizional.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.