S-a semnat Contractul MM-CL-13 ”Reabilitarea staţiei de tratare Roata – Cavnic, a sursei de apăşi a conductei de aducţiune Mohoş -Baia Sprie, a sursei de apă Râoaia -Târgu Lăpuş, a staţiilor de hidrofor din Baia Mare şi staţie nouă de epurare a apelor uzate în Săbişa – Seini”

Miercuri,6 august 2014, s-a semnat în Baia Mare un nou contract ce prevede lucrări de extinderi și reabilitări ainfrastructurii de apă și apă uzată în județul Maramureș. Contractul MM-CL-13 ”Reabilitarea staţiei de tratare Roata – Cavnic, a sursei de apăşi a conductei de aducţiune Mohoş -Baia Sprie, a sursei de apă Râoaia -Târgu Lăpuş, a staţiilor de hidrofor din Baia Mare şi staţie nouă de epurare a apelor uzate în Săbişa – Seini” a fost semnat între S.C. VITAL S.A. și Asocierea S.C. TARR CONST S.R.L. (lider asociere) – S.C. T.C.M. NORD S.A. – S.C. CUBICON INVEST S.R.L.

Valoarea contractuluide lucrări este de 8.092.335,71lei fără TVAși prevede o durată de execuție de 440zile.

Lucrările prevăzute pentru municipiul Baia Maresunt: reabilitareaa 14 staţii de hidrofor şi construirea unui număr de 4 staţii de hidrofornoi.

În localitatea Seini se varealiza o statie de epurare nouăîn Săbişa pentru 1000 l.e.

În oraşul Cavnics-a prevăzuto statie de tratare a apei la Roata pentru un debit de 10 l/s.

În oraşul Baia Sprie se vor executa lucrări de reabilitarea sursei Grup 3 Izvoare/conducta de aducţiuneşi lucrări  de reabilitarea sursei Grup Izvoare Mohoş.

În orașulTârgu Lăpuşs-a prevăzutreabilitarea sursei de apă Râoaia.

Proiectul „Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Maramureş”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu 2007-2013, are o valoare totală de 521.641.697 lei. Planul de finanţare al proiectului include contribuţia Uniunii Europene care reprezintă 77,31%, subvenţia de la bugetul de stat este de 11,82%. Împrumutul contractat de Operatorul Regional SC Vital SA este de 9,05% iar contribuţia de la bugetele locale de 1,82%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.