S.C. VITAL S.A. : Calitatea apei și instalațiile interioare

S.C. VITAL S.A. monitorizează continuu calitatea apei potabile, începând cu procesul de tratare și până la robinetele consumatorilor. Se verifică zilnic probe de apă potabilă prelevate din rețeaua de distribuție a orasului Baia Mare, precum și din zonele de operare ale societății, din  județul Maramureș. Punctele de control sunt clar definite și sunt stabilite de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în  funcție de numărul de locuitori.

Obiectivul societății S.C. VITAL S.A. este de a furniza o apă de calitate, însă menţinerea calităţii apei furnizate din reţeaua publică de alimentare cu apă depinde și de  buna întreţinere a instalaţiilor interioare.

Având în vedere că, starea rețelelor interioare ale utilizatorilor pot afecta calitatea apei vă recomandăm:

  • în cazul instalației vechi și în cazul în care instalația nu a fost utilizată o perioadă mai mare de timp se poate ca prima apă care curge să fie ușor colorată datorită stagnării pe conductă. Este suficient să lăsați câteva secunde robinetul deschis ca apa să se împrospăteze pe conductă;
  • în cazul în care observați o scădere a presiunii și debitului, verificați ansamblul de armături (robineți) și efectuați curățarea filtrelor și disipatoarelor de jet din instalația dumneavoastră;
  • în cazul în care au existat intervenții pe rețeaua publică de alimentare cu apă potabilă se poate ca după reluarea furnizării apei, aceasta să prezinte o ușoară colorare.  Este bine să lăsați apa să curgă până când veți constata că aspectul acesteia revine la normal.

De fiecare dată când constataţi o deteriorare a aspectului apei de la robinetul dumneavoastră vă recomandăm:

  • să lăsaţi apa să curgă câteva secunde;
  • să va informaţi dacă apa a fost oprită pentru intervenţii ( dispecerat S.C VITAL S.A. telefon 0262/212550, 0262/215150,1,2 și 0362/401052, 3 , 0372/752661);
  • să verificaţi dacă şi vecinii dumneavoastră au aceeaşi problem.

Nu trebuie să permiteţi intervenţii ale persoanelor neautorizate la sistemul public de alimentare cu apă şi nici la reţeaua interioară.

În municipiul Baia Mare, calitatea apei se verifică zilnic la sursă, pe fluxul tehnologic, înainte de distribuția acesteia în rețea, prin testarea în laborator a 19 parametrii fizico-chimici și microbiologici. Laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice oferă zilnic Direcţiei Producție din cadrul S.C. VITAL SA  informaţii privind calitatea apei şi  transmite periodic rezultatele analizelor efectuate sub formă de „Rapoarte de încercări”, care furnizează informaţii referitoare la calitatea şi provenienţa apei, comparând diverse caracteristici ale acesteia cu prevederile impuse de legislaţia în vigoare. Rezultatele analizelor sunt publice și pot fi accesate de către consumatori pe site-ul nostru www.vitalmm.ro.

Certificatele emise, de RENAR ŞI MINISTERUL SANĂTĂŢII, demonstrează faptul că activităţile privind controlul calităţii apei se desfăşoară zilnic la cel mai înalt nivel de competenţă profesională. În acelaşi timp aceste certificate sunt dovezi certe, care vin să întărească și mai mult încredere deplină a cliențiilor noștrii, în serviciile efectuate de către S.C. VITAL SA.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.