Saloane de terapie intensivă înființate și dotate urgent cu aparatură de ultimă generație prin finanțarea autorității locale băimărene în Spitalul TBC!

Saloane de terapie intensivă înființate și dotate urgent cu aparatură de ultimă generație prin finanțarea autorității locale băimărene în Spitalul TBC!

În contextul creșterii și extinderii numărului îmbolnăvirilor cu Coronavirus ,Autoritatea Locală a luat decizia de a realiza și dota la cele mai înalte standare o secție ATI la nivelul Spitalului de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Rușdea (TBC).

“Am prezentat Consiliului Local și a fost aprobată rectificarea bugetului municipiului, luând sumele care au fost inițial alocat de către consilierii locali spre susținerea cultelor religioase și care au fost transferate spre Spitalul de Pneumoftiziologie, unde am gândit împreună cu Direcția de Sănătate Publică și conducerea spitalului, cu sprijinul unor societăți comerciale de specialitate, respectiv a unor spitale din județ care nu desfășoară activități, dotarea la cele mai înalte standarde a unor saloane pentru terapie intensivă cu tot ceea ce înseamnă monitoare, paturi ultramoderne, cu dotări de ultimă generație de la injectomate clasice sau multiple și până la aspiratioare chirurgicale sau trolii aferente fiecărui pat. Vom avea, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică și personalul care să deservească această zonă de terapie intensivă a spitalului și nu pot să nu regret că trăim această situație delicată inclusiv din perspectivă medicală, fiind necesar să facem această dotare în regim de urgență, în contextul în care acest spital beneficiază de două finanțări europene totalizând aproape 10 milioane de euro care vor intra în derulare de la mijlocul anului, transformând până în 2020 acest spital într-o unitate medicală de elită. Deocamdată fiind în această perioadă de criză am considerat că este util să regândim logica bugetară și să alocăm de urgență acești bani pentru sănătatea cetățenilor municipiului Baia Mare “ a arătat primarul Municipiului Baia Mare , Cătălin Cherecheș.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.