Salvamont Borșa apreciată în cadrul unei videoconferințe, de către Dr. Raed Arafat, secretar de stat

Azi, 29.11.2017, la ISU Maramureș în cadrul unei videoconferințe organizate de către Ministerul de Interne-Departamentul pentru situații de urgență, formația Salvamont Borșa a fost apreciată de către Dr. Raed Arafat, secretar de stat.

La întâlnire au participat colonelul Sîrb Ioniță-Prim Adjunct al inspectorului şef Maramureș, Dr. Dan Roman-director UPU Maramureș și Ligia Micle-director SAJ Maramureș.

Din partea Salvamont Borșa a participat Botezan Mircea, care a prezentat implicarea, responsabilitatea și eforturile echipei din Borșa, atunci când este nevoie, sunt prezenți la datorie.

În urma discuțiilor de azi, Salvamont Borșa va avea și capacitatea de coordonare atunci când situația o va impune , având în vedere că aceștia desfășoară acțiuni de intervenție în zone montane, uneori greu accesibile

„Serviciul Public Local Salvamont Borșa funcționează în cadrul Primăriei Borșa. Activitatea este finanțată parțial din bugetul local și parțial pe bază de voluntariat. Acreditat din august 2016, formaţiunea are în componență 17 salvamontiști, fiecare având atestat de calificare în acest domeniu, totodata fiecare salvamontist are asigurare de viață în caz de accident. Apreciem efortul pe care-l desfășoară acești eroi, ultima intervenție majoră a fost în septembrie , atunci când două femei au fost atăcate pe un drum forestier în pădure.” a declarat primarul din Borşa, Timiș Ioan Sorin.

Mircea Botezan, coordonator Salvamont Borșa ne-a declarat: „Apreciem eforturile depuse de primarul Timiș Ioan Sorin, având în vedere faptul că s-a investit în logistică, echipamente și totodată într-o nouă viziune în ceea ce privește colaborarea cu alte state. Avem încheiat parteneriate transfrontaliere cu Ungaria, Slovacia și Ungaria. Echipele salvamont pot fi alertate prin sistemul unic de urgenţă 112, iar absolut orice informaţie despre zona montană se pot obţine prin intermediul Dispeceratului Naţional Salvamont ( 0372126668 sau 0SALVAMONT) sau de pe aplicaţia SALVAMONT pentru telefoanele mobile. În anul 2017 , Salvamont Borșa a intervenit în cazul parapantistului care s-a prăbușit , iar in luna august un apel prin 112 a dus la intervenția noastră pe Pietrosul Rodnei la o altitudine de 2300m unde am salvat o persoana care se lovise la picior.”

Colonelul Sîrb Ioniță, Prim Adjunct al inspectorului şef Maramureș, a menționat faptul „salvamontiștii din Borșa sunt oameni profesioniști , implicați și dau dovadă de mult curaj”

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.