Salvați o citadelă a culturii

Pe 10 mai 2009 se năștea STAGIUNEA, transformată în FESTIVAL, de la PALATUL MOGOȘOAIA.

Pe 10 mai 2009, sute de persoane ne-au surprins umplând Sala Scoarțelor, dar și scările exterioare și o parte din peluza. Nu a fost un program de divertisment sau de promenada. Lumea a venit, a stat în picioare să asculte sonate de Handel, pentru flaut și pian, interpretate de Ion Bogdan Stefanescu și Horia Maxim.

De atunci acest “copil” de la Palatul Mogoșoaia a crescut, a creat o tradiție și a rezistat. A rezistat în fața vremurilor, a oamenilor de decizie, a orientărilor politice, a greutăților bugetare și a reusit să ofere imaginea unei normalități culturale în această tară.

Pe 30 martie 2020, prin decizia conducerii Centrului de Cultură “Palatele Brancovenești de la porțile Bucureștiului”, luată în urma adresei Primăriei Municipiului București nr. 528/25.03.2020, “COPILUL” A INTRAT ÎN MOARTE CLINICĂ. Va fi ucis nu numai de virus, ci și de indiferența celor care nu înteleg importanța susținerii uneia dintre puținele scene camerale încă active ale țării noastre.

Festivalul de la Palatul Mogoșoaia poate fi salvat doar prin solidaritate. Mai sper că poate fi resuscitat.

Din 10 mai 2009 până în 2020, în sala Scoarțelor din Palatul Brâncovenesc au cântat unii cei mai importanți artiști ai Romaniei. Peste 200 de muzicieni incredibili au apărut pe scena palatului de poveste. De asemenea în acest spațiu încărcat de istorie au venit mari actori și au oferit recitaluri de poezie memorabile, iar artiști plastici de prima valoare s-au integrat în spectacole sincretice.

SPERANTA MOARE ULTIMA, iar minunea culturală de la Mogoșoaia trebuie să continue.

Sunt încrezător că dacă artiștii protagoniști ai evenimentelor de la Mogoșoaia, aceste „voci ale culturii” și miile de spectatori (care au avut acces gratuit de-a lungul anilor) vor sugera ca lumea să redirecționeze formularul 230, se vor gasi macar 230 de persoane care să o facă și care să demostreze astfel ca solidaritatea poate salva redute culturale.

Multumesc deja pentru exemplul dat: pianistei Andreea Butnaru, violoncelistului Florin Mitrea, actritei Lamia Beligan, pianistei Viorela Ciucur, artistului vizual Valeriu Mladin. Prin simpla completare, semnare a formularului 230, puteți redirecționa impozitul (care deja vi-a fost luat) către o cauză concreta – salvarea acestei citadele culturale – Festivalul de la Palatul Mogoșoaia.

Cei care doresc să ajute la salvarea Festivalului de la Palatul Mogoșoaia ne pot contacta prin e-mail: asociatiaprovalores@gmail.com.

Zilnic vom abdata lista și vom publica numele celor care se alatură acestei inițiative.

Prin solidaritate putem demostra ca putem trece peste crize, decidenți bugetari și deficite excesive.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.