SANATATE- Premiera medicala: Stent in valoarea de 10.000 de euro pe inima unui pacient de 76 de ani

Medicii secţiei de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare vor monta în premieră naţională un dispozitiv pe o arteră dilatată a unui pacient în vârstă de 76 de ani, precizează, joi, un comunicat al instituţiei postat pe reţeaua de socializare.

Aceste gen de intervenţii chirugicale se efectuează de obicei în centrele universitare, însă SJU Baia Mare deţine o echipă tânără de medici bine pregătiţi în domeniu.

‘Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Dr. Constantin Opriş’ Baia Mare marchează o nouă premieră la nivel naţional, prin montarea unui dispozitiv care nu a mai fost folosit la operaţiile efectuate în ţara noastră.

Este vorba despre o intervenţie chirurgicală la un pacient de 76 de ani, cu inima foarte slăbită, la care i se va monta, în cadrul operaţiei de vineri, (10 martie 2017), un device (endoproteză) pe artera inimii.

Fiind prima intervenţie din România la care se foloseşte acest dispozitiv, un profesor doctor din Grecia va veni sa supervizeze operaţia chirurgical’, menţionează comunicatul SJU Baia Mare.

Potrivit aceleiaşi surse, intervenţia chirurgicală va fi realizată de echipa de medici băimăreni, respectiv doctor Alin Hînsa, medicul primar coordonator al Secţiei de Chirurgie Vasculară şi doctorul Ciprian Pop din acelaşi compartiment, de medicul intervenţionist Dan Filip, în timp ce anestezia va fi asigurată de doctor Adriana Stoicovici.

Conform informaţiilor oferite de chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, care vor face prima operaţie din România cu acest dispozitiv, stentul în valoare de 10.000 de euro se montează pe artera slăbită a pacientului, iar intervenţia va dura, potrivit estimărilor, câteva ore.

În ceea ce priveşte prezenţa medicului din Grecia, care va ajunge în Baia Mare în cursul dimineţii de vineri, acesta a acceptat să asiste echipa băimăreană de medici în mod voluntar.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.