SĂPTĂMÂNA PREVENIRII – SIGURANŢĂ RUTIERĂ

mmpol1În vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră în rândul minorilor,  poliţiştii au fost prezenţi în şcoli şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Ei au discutat cu elevii despre consecinţele nerespectării regulilor de circulaţie. Tot în acest sens elevii au putut să vizioneze videoclipuri cu tematică preventivă: centura de siguranţă, traversarea regulamentară a drumului public, reglementări privind circulaţia mopedelor pe drumurile publice, etc.

În Baia Mare s-a desfăşurat o activitate preventiv – educativă la care au participat 50 elevi din clasele IV – VIII, activităţi desfăşurate în cadrul proiectului „Pietonul disciplinat”, proiect educaţional în care Serviciul Rutier Maramureş are ca parteneri Palatul Copiilor Baia Mare şi Şcoala gimnazială „Victor Babeş” Baia Mare. La activitate au participat, în calitate de voluntari şi elevi de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare. Elevii au completat câte un chestionar prin care a fost evaluată percepţia acestora asupra realităţilor din trafic în ceea ce priveşte siguranţa traficului rutier, viziunea lor asupra riscurilor la care sunt expuşi în diferite circumstanţe, concluziile trase în urma evaluării stând la baza discuţiilor interactive purtate cu elevii.

La sala polivalentă a Camerei de Comerţ şi Industrie din Baia Mare, cu ocazia testării săptămânale a nivelului de cunoaştere a legislaţiei rutiere de către conducătorii auto cu dreptul de a conduce suspendat pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, înainte de începerea testării, persoanelor prezente li s-au prezentat prin videoproiecţie două videoclipuri preventive, unul pe tema alcoolului la volan şi unul pe tema vitezei excesive, având în vedere faptul că celor mai mulţi dintre cei prezenţi la testare li s-a suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru astfel de abateri la regimul circulaţiei.

Activităţi de informare şi educaţie rutieră cu participarea poliţiştilor rutieri  s-au desfăşurat şi la  şcolile gimnaziale Nicolae Bălcescu, Dimitrie Cantemir, Alexandru Ivasiuc şi la Grădiniţa STEP BY STEP.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.