Sărbători de iarnă ca-n poveste  la “Pensiunea Popasul din Deal” din  localitatea Ocna Șugatag, Maramureș! A XI-a ediție a unui Crăciun, specific maramureșean!VIDEO+FOTO

Sărbători de iarnă ca-n poveste  la Pensiunea Popasul din Deal” din  localitatea Ocna Șugatag, Maramureș! A XI-a ediție a unui Crăciun, specific maramureșean!

 Așa cum obișnuiește, de 11 ani, cea mai primitoare gazdă din Ocna Șugatag, familia Pop Vasile s-a pregătit și în acest an pentru a le oferi turiștilor, care au ales  să petreacă Crăciunul la Pensiunea Popasul din Deal”, sărbători de iarnă de neuitat și un Crăciun ca-n poveste.

Situată în centrul Maramureșului, Pensiunea Popasul din Deal” este alegerea perfectă pentru un sejur in Maramureș indiferent de anotimp, că e vară sau că e iarnă.

Pensiunea are în permanență ușile deschise, larg, pentru toți cei care doresc să-i treacă pragul.

Organizarea perfectă a unui Crăciun de poveste  se bucură de participarea întregii familii Pop,  pentru ca turiștii prezenți să beneficieze de cele mai bune condiții de cazare și masă.

Astfel, fiica proprietarilor, o mândrețe de fată, contribuie la servirea ireproșabilă a mesei, bucatele sunt pregătite cu multă dragoste în gospodăria pensiunii de către doamna Pop , iar cea mai primitoare gazdă este , bineînțeles, domnul Pop Vasile.

Bradul împodobit , cetele de colindători , traista populară  cu țuică pentru fiecare invitat, masa îmbelșugată cu specific maramureșean, atmosfera caldă și primitoare, bucuria invitaților și râsetele copiilor au fost imaginea de Crăciun , imaginea unei seri perfecte pentru  Nașterea Domnului.

Să nu uităm și masa  cu produse tradiționale, sărmăluțe, cârnați, tobă, salate, ciorbe ,cozonaci și prăjituri de casă, care au fost savurate cu multă  poftă  de către participanți, iar ca băutură  nu au lipsit afinată, vinul și pălinca maramureșeană.

Între mesele îmbelșugate turiștii s-au relaxat în piscinele cu apă dulce și termală, sărată cu hidromasaj și în jacuzzi.

Turiștii care au ales să petreacă Crăciunul la Pensiunea Popasul din Deal” au venit din toate colțurile țării și străinătate : București, Galați, Botoșani, Cluj, Hunedoara și Franța.

Craciunul – Primiti colindatori?

Craciunul – Primiti colindatori?

Publicată de Jurnalmm Maramures pe 25 Decembrie 2017

Au rămas impresionați de ospitalitatea gazdelor, căldura și bucătăria tradițională.

Gazda perfectă, domnul Pop, a declarat: suntem  în XI-lea  an de când organizăm un Crăciun tradițional la pensiunea Popasul din Deal, avem o tradiție ca seara de Crăciun să înceapă cu slujba de la Mănăstirea Bârsana, unde turiștii sunt transportați cu un microbuz pus la dispoziție de către noi.

După slujba de la mănăstire și colinde, turiștii se reîntorc la pensiune, unde sunt așteptați cu o masa tradițională maramureșeană și  ne așteptăm să ne treacă pragul cete de colindători din Ocna Șugătag  și localitățile învecinate .

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.