Șase români morți și doi răniți într-un accident rutier în Italia

Șase români au decedat și doi au fost răniți, în urma unui accident rutier produs pe o autostradă din Italia, informează Direcția Comunicare și Purtător de Cuvânt a MAE, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pe autostrada A1, între localitățile Collefero și Valmontone, în cursul dimineții de sâmbătă s-a produs o coliziune între două autovehicule în care se aflau cetățeni români și prezumtivi cetățeni marocani.

Consulul Ambasadei României la Roma s-a deplasat la fața locului. În urma intervenției consulului pe lângă autoritățile italiene competente, până în prezent informațiile sunt că cinci cetățeni români adulți au murit pe loc, un minor, tot cetățean român, a decedat la spitalul din Tivoli, iar doi cetățeni români au fost răniți, fiind transportați la două spitale diferite. Aceștia s-au aflat într-un microbuz.

În celălalt autovehicul, tot microbuz, se aflau șase persoane, prezumtivi cetățeni marocani.

MAE precizează că, în prezent, consulul României continuă să mențină legătura permanentă cu reprezentanții poliției italiene, în vederea obținerii unor informații suplimentare, precum și pentru a intra în posesia detaliilor privind identitățile certe ale tuturor victimelor, o echipă consulară aflându-se în drum spre cele două spitale unde se află cei doi cetățeni răniți.

La nivelul Ambasadei României la Roma s-a constituit o echipă consulară care gestionează cazul, fiind declanșate toate demersurile legale de obținere a unor informații suplimentare, precum și în vederea acordării asistenței consulare familiilor cetățenilor români decedați și răniți.

MAE subliniază că „acestea sunt informațiile obținute până în acest moment”.

Direcția Informare și Relații Publice a MAI a comunicat sâmbătă că vicepremierul Gabriel Oprea a solicitat atât atașatului de afaceri interne, cât și autorităților consulare ale MAE din Italia să acorde asistență cetățenilor români răniți în accident, cât și familiilor celor decedați, care urmează a fi anunțate, conform procedurilor în astfel de cazuri.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.