Șase septembrie – semnalul la atac pentru toată agentura rusească din regiune

Faptul că se pregăteşte o destabilizare a situaţiei atât în Republica Moldova cât şi în Ucraina deja nu mai este taină pentru nimeni. Toţi ştiu că trebuie să fie, că are să fie, cunosc teritoriul unde vor fi provocate protestele ce vor demara în unele violente, numai că nimeni nu cunosc când aceasta se va întâmpla…

rusia

Acest puzzle îl putem construi împreună.

O pornim de la faptul că trebuia inventat motivul ca nemulţumirea societăţii civile din Moldova să ajungă la maxim. Au încercat să scoată lumea la proteste prin intermediul mişcării Demnitate şi Adevăr, care au eşuat din motivul lipsei credibilităţii faţă de Ţopi,  finanţatorii acestei mişcări. Ţopii sunt nişte fugari ce se ascund în Germania în speranţa de a nu ajunge la închisoare. Chiar şi Jurnal TV, televiziunea finanţată prin intermediul lor nu a putut mobiliza cetăţenii la proteste.

Momentul potrivit a fost că ANRE a acceptat cererea furnizorilor de energie electrică de a majora tarifele pentru populaţie, aceasta în contextul că preţurile sunt exagerate la energia electrică vândută de către furnizorul principal – Staţia de la Cuciurgan controlată de ITERA (Federaţia Rusă).

Protestele au fost iniţiate de Grigorii Petrenco, liderul mişcării extremiste Antifa (1500 de tineri antrenaţi şi pregătiţi). Imediat în susţinerea lui Petrenco a sărit avocata Ţopilor, Ana Ursachi. Protestul din faţa ANRE nu a dat efectul potrivit. Scenariul prevedea încercarea de a găsi persoana pe spatele căruia se fie posibil de a da vina de toate nevoile ţării. Soluţia a fost găsită – instalarea unui protest permanent în faţa unui bloc locativ din strada Bulgară. Ceva de genul Maidan, dar din nefericire pentru ei, instalarea corturilor în stradă şi blocarea acesteia a fost considerată de justiţie ilegală şi protestatarii au fost evacuaţi din perimetrul dat.

Paralel cu acţiunile lui Petrenco, cei de la Demnitate şi Adevăr a Ţopilor promovează intensiv ideea unui protest masiv în PMAN în data de 6 septembrie. Acest protest este activ susţinut de mai multe forţe dubioase ce au legături strânse cu Kremlinul. Aici ne referim şi la Partidul Socialiştilor lui Dodon, şi la Partidul „Casa noastră – Moldova” şi Mişcarea extremistă Antifa condusă de Petrenco, şi alţii. Apropo poziţia lui Petrenco până nu demult era una foarte negativă faţă de Dodon, nemaivorbind de forţele pro-europene. Poziţia acestuia s-a schimbat radical. Cine oare i-a dat comandă lui Petrenco să devină „prieteni” şi cu Dodon, şi cu Ţopii…? Despre susţinerea separatiştilor din regiunea Doneţk şi Lugansk ne vorbeşte chiar el de la postul guvernamental rus Russia 1…

CITEȘTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.