Sătul de peisajele din Maramureș? Iată 5 destinații turistice complet diferite pentru iarna asta

Sătul de peisajele din Maramureș? Iată 5 destinații turistice complet diferite pentru iarna asta

Maramureșul este una dintre cele mai râvnite destinații pentru iarnă. Deoarece este un tărâm în care tradiția încă se păstrează, iar peisajele de munte și deal îți taie respirația, tot mai mulți turiști decid să se retragă aici în sezonul friguros. Cu toate acestea, este posibil să îți dorești ceva mai diferit dacă deja ești obișnuit cu priveliștile pe care această zonă le oferă. Iată mai jos care sunt 5 destinații în care vei simți că pășești pe un pământ cu totul și totul diferit.

Top 5 destinații turistice care nu seamănă deloc cu Maramureșul

  • Sri Lanka

Dacă vrei să pleci într-un loc în care să te poți relaxa ca un rege sau o regină, Sri Lanka poate fi alegerea câștigătoare. O vacanță în Tangalle va fi cu adevărat unică. Aceasta este casa unora dintre cele mai dezvoltate zone turistice de coastă din această țară.

Deși este cea mai vizitată zonă din Sri Lanka, fiind una foarte luxoasă, nu e extrem de aglomerată. Turismul în această parte a lumii nu a explodat chiar atât de mult, ceea ce înseamnă că te vei putea relaxa cu adevărat la căldura soarelui de coastă, într-o atmosferă relativ intimă.

  • Egipt

Iarna este cea mai bună perioadă pentru a vizita această țară. Vei găsi multe oferte de vacanță în Egipt când, în România, temperaturile sunt sub zero grade Celsius. Dacă ești pasionat de istorie, ruine și antichitate, aceasta este o destinație pe care nu o poți rata. De la navigarea pe Nil, la vizitarea piramidelor, toate sunt posibile în timp ce temperatura de afară rămâne una deosebit de plăcută.

  • Tenerife

Atunci când vine vorba de căldură și soare, puține locații pot concura cu Tenerife. Destinația turistică aflată în Insulele Canare este una foarte populară pentru oamenii care vor să se bucure de căldură chiar și iarna.

Totuși, fii pregătit pentru puțină înghesuială, deoarece toată lumea știe acum de Tenerife, iar pachetele turistice tind să fie foarte atractive și avantajoase. Dacă acest aspect nu te deranjează, atunci împachetează costumele de baie și zboară spre peisaje mult mai senine.

  • Phu Quoc, Vietnam

Phu Quoc este o zonă care a câștigat din ce în ce mai multă popularitate în ultimii ani. Vietnamul este o țară unică, recunoscută pentru cultura sa bogată, mâncarea delicioasă și istoria lungă. Este o descriere care i se aplică și Maramureșului, dar ceea ce vei găsi în această țară nu va semăna cu nimic din ce ai experimentat acasă.

  • Oman

Dacă urăști zăpada, s-ar putea să îți dorești să vizitezi aceste peisaje pitorești numaidecât. Nu te gândi la munții și pădurile pe care le consideri pitorești acasă. Aici este vorba de dealuri imense și întinse de nisip. Poți explora marele canion din Munții Al Hajar și să călătorești pe dunele din Wahiba. Dacă îți surâde ideea de deșert, nu mai ai motive să eziți.

Indiferent că îți place sau nu zona Maramureșului, o escapadă este mereu binevenită. Astfel, vei putea să apreciezi mai bine frumusețea naturii de pe întregul glob.

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.