Satulung:Cartierul din Tabla Grofului atrage tot mai mulţi tineri

Potrivit ultimului recensămînt, populaţia comunei Satulung (aflată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Baia Mare) s-a mărit cu 200 de persoane, fiind înregistraţi 5.687 de localnici. Vasile Mureşan, primarul comunei, punctează că iniţiativa de a le aloca tinerilor un cartier e motivul creşterii numărului de locuitori.
Începînd cu 2002, tinerii din comuna Satulung care doresc să îşi construiască o casă primesc gratuit, din partea administraţiei locale, loturi de teren parcelate în zona cunoscută de localnici „Tabla Grofului”. Chiar din primul an au fost înregistrate 27 de solicitări, astfel ca, în 2014, să fie repartizate deja 139 de loturi. „Pe lîngă condiţia vîrstei, tinerii trebuie să aibă domiciliul în Satulung. De asemenea, nu trebuie să aibă în proprietate terenuri.

Tinerii nu plătesc terenul, iar parcelele sînt intabulate pe ei pe durata prezenţei construcţiei. De către ei sînt suportate  doar cheltuieli minime la notariat”, explică edilul-şef. Interesul tinerilor pentru aceste parcele de teren a determinat administraţia din Satulung să extindă cartierul, astfel că a mai fost deschisă o stradă, iar amenjarea acesteia a fost demarată.

„Pe acea stradă mai trebuie să introducem curentul electric, iar în acest sens avem nevoie de 14 stîlpi. Proiectul e făcut, acum trebuie să vedem de unde obţinem fonduri. Cel mai probabil ne vom folosi de banii proprii. Investiţia ar costa undeva la 2-3 miliarde de lei. În rest, în cartier, celelalte utilităţi sînt introduse:gaz, apă. Străzile sînt doar pietruite, urmează asfaltarea”, subliniază Vasile Mureşan.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.