SCANDAL DIASPORA: Stejărel Olaru, eliberat din funcția de la MAE de Ponta

vot_diasporaStejărel Olaru, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, însărcinat cu problemele Diasporei, a fost eliberat din funcție în decembrie de premierul Victor Ponta. Olaru este considerat de Opoziție drept unul dintre responsabilii MAE pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora. Liberalii au cerut demiterea lui, la pachet cu Bogdan Stanoevici, ministru al Românilor de Pretutindeni, victimă a ultimei remanieri.

 Stejărel Olaru a fost numit secretar de stat la MAE în ianuarie 2013, ca propunere din partea PNL, conform gazetaromaneasca.ro.

Stejărel Olaru a fost director executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului (2006), dar și consilier de stat pentru problemele de securitate naţională, fiind totodată membru al Comunităţii Naţionale de Informaţii, părăsind această funcţie în 2008.

Stejărel Olaru este doctor în ştiinţe militare şi informaţii. A absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universităţii Bucureşti şi a urmat studii postuniversitare în domeniul ştiinţelor politice.

PNL a cerut la începutul lunii decembrie înlăturarea din funcție a lui Olaru în contextul scandalului privind votul din Diaspora.

„Având în vedere lipsa de reacție publică până în acest moment, gravitatea faptelor care rămân încă nesancționate în plan politic, precum și mai ales pentru a înlătura orice suspiciune de imixtiune în ancheta deschisă de Parchetul General, Partidul Național Liberal solicită prim-ministrului demiterea de urgență a ministrului delegat Bogdan Stanoevici, care asigură coordonarea departamentul aflat în subordinea Ministerului Afacerilor Externe, precum și a secretarului de stat Stejărel Olaru”, transmitea PNL într-un comunicat.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.