SCANDAL IMENS la Borşa: Viceprimarul din localitate i-a înjurat şi îmbrâncit pe angajaţii de la Paşapoarte

SCANDAL IMENS la Borşa: Viceprimarul din localitate i-a înjurat şi îmbrâncit pe angajaţii de la Paşapoarte

Circ la Borşa între viceprimarul oraşului şi agenţii de poliţie, angajaţi ai Serviciului Public Comunitar  pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Maramureş, doi agenți principali de poliție din cadrul Serviciului Public Comunitar  pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Maramureș s-au deplasat ieri, 1 februarie, la punctul de lucru stabilit în orașul Borșa, (sediul primăriei) pentru desfășurarea activității cu publicul, conform programării electronice și eliberarea de pașapoarte.

În raportul de serviciu întocmit se precizează că cei doi agenți principali de poliție au procedat la instalarea echipamentului (stației de lucru) și eliberarea pașapoartelor. De la ora 9.45 și până la ora 15.00 au fost preluate cererile pentru procesarea datelor pentru documentul de călătorie, persoanelor care s-au programat online (60 de persoane). Biroul în care s-a desfășurat activitatea se află în sediul Primăriei Orașului Borșa, iar între aceste ore a fost prezent în birou sau în afara acestuia, viceprimarul orașului, Remus Traian Timiș.

Agentul principal de poliție Florin Gelu Pașca a afirmat că viceprimarul  le-a spus să preia toți cetățenii, chiar dacă nu au programare. Agenții principali de poliție au preluat persoanele programate, cu precizarea că, în funcție de timpul rămas, conform programului de lucru, vor prelua și persoanele neprogramate. Cei doi agenți principali de poliție au observat că tot mai multe persoane se prezintă pentru depunerea de cereri și au solicitat agentului de poliție locală să se respecte lista cu persoanele programate.

Agentul principal de poliție Florin Gelu Pașca susține în raport că viceprimarul a transmis cetățenilor mesajul că toate persoanele vor fi preluate și că a introdus în birou cetățeni fără programare.

Programul de lucru cu publicul se termina la ora 15.00, moment în care, conform precizărilor, viceprimarul și agentul de poliție locală le-a transmis o listă nouă de persoane (12-15 persoane), cu solicitarea de a fi preluate și rezolvate. Agentul principal de poliție Florin Gelu Pașca le-a menționat că programul de lucru s-a încheiat și a procedat la demontarea echipamentului și transportarea la autoturismul de serviciu cu care s-a efectuat deplasarea la Borșa.

Agentul principal de poliție Florin Gelu Pașca susține că, din acest moment, i-au fost adresate amenințări și injurii de către viceprimarul orașului, în holul și parcarea din spatele instituției. De asemenea, susține că nu a adresat cuvinte jignitoare, că nu a strigat și nu l-a atins pe viceprimarul orașului Borșa.

„A urlat la ei că el plăteşte curentul şi căldura la spaţiu, că trebuie să ia pe toţi cei care i-a adus şi că le arată el lor.  A văzut că nu poate şi atunci l-a luat pe unul dintre ei de piept”, spun martorii.

Situația a fost semnalată conducerii Serviciului Public Comunitar  pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor, respectiv prefectului Vasile Moldovan și subprefectului Alexandru Cosma. Agentul principal de poliție implicat în eveniment a întocmit un raport de serviciu, care a fost transmis Direcției Generale de Pașapoarte, urmând să ne fie transmise măsurile care vor fi dispuse de la nivel central.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.