Scapă de orice suferinţă în 4 paşi

Bagajul emoţional te poate împiedica să te bucuri de evenimentele din viaţa de zi cu zi, însă există modalităţi prin care poţi scăpa de răni vechi precum teama de autoritate, teama de a te îndrăgosti sau anxietatea legată de a cunoaşte oameni noi.

Rănile emoţionale apărute în urma unor evenimente nefaste, ce nu au fost vindecate complet în trecut, împiedică de multe ori implicarea individului în noi situaţii care amintesc, conştient sau nu, de acele momente neplăcute.

În timp, aceste evenimente decisive din viaţa unui individ formează o perspectivă unică, bazată pe unele prejudecăţi şi aşteptări cu privire la anumite aspecte ale vieţii cotidiene. Aceste tipare generate de rănile emoţionale pot fi corectate printr-o tehnică simplă, menită să identifice problema adânc înrădăcinată şi să ofere un răspuns care să ajute depăşirea disconfortului resimţit în momente cheie.

Pentru a pune în aplicare tehnica de vindecare a rănilor emoţionale, începe prin a identifica o problemă pe care o întâlneşti frecvent şi apoi urmează paşii următori:

1. Cum te face să te simţi această problemă? Unde simţi că se manifestă la nivelul corpului? Poate fi vorba de dificultatea de a te concentra, accelerarea respiraţiei sau pur şi simplu o greutate în piept.

2. Concentrează-te asupra acelei senzaţii şi apoi întreabă-te: „Ce trebuie să iert?”

Nu vorbim aici despre iertare în sensul de bază al cuvântului, ci mai degrabă despre disponibilitatea de a lăsa în urmă durerea resimţită.

3. Aşteaptă un răspuns. Rămâi concentrat asupra senzaţiei câtă vreme aştepţi răspunsul. Acesta va veni sub forma unei amintiri sau sub forma imaginii unei persoane pe care ai cunoscut-o şi care a avut un impact asupra experienţei tale de viaţă. Acea senzaţie te va duce unde trebuie.

4. Când ai găsit răspunsul, permite-i să fie eliberat respirând calm, până când simţi că senzaţia de disconfort este diminuată. În cele din urmă vei ajunge la o stare de linişte interioară şi te vei simţi mai uşor, semn că rana emoţională a fost curăţată.

Sursa: feminis.ro

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.