Schimb valutar deloc avantajos! Poliţiştii cercetează un caz de înşelăciune reclamat de un bărbat din Ocna Şugatag.

Schimbul valutar de la colţul străzii, în schimbul unui profit mai mare, vă poate transforma în victime. Sâmbătă, 17 august, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au fost sesizaţi de către un bărbat de 64 de ani cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile o persoană necunoscută l-a înşelat în urma unui schimb valutar.

Primele verificări au relevat că în timp ce se afla în faţa unui centru comercial din Ocna Şugatag, bărbatul a fost de acord să-i schimbe unui necunoscut suma de  1 200 euro. Sub pretextul că doreşte bancnote mai mici, bărbatul necunoscut şi-a cerut euro înapoi, restituind leii. La scurt timp după ce necunoscutul a plecat, bărbatul şi-a dat sema că a primit cu 1 400 de lei mai puţin decât suma pe care a dat-o.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune şi continuă cercetările în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

Nu acceptaţi astfel de propuneri, mai ales atunci când vin din partea unor necunoscuţi! În scopul prevenirii victimizării recomandăm ca astfel de tranzacţii să se efectueze la bănci şi la casele de schimb valutare. Nu cumpăraţi valută de la persoane neautorizate întrucât poate fi falsă. În cazul în care aţi fost înşelaţi sesizaţi de îndată poliţia încercând să comunicaţi cât mai multe semnalmente ale autorilor!

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.