Schimbare de carieră? Alege următoarele 5 meserii

Reconversia profesională poate apărea pe fondul mai multor situații: o schimbare dramatică la nivelul pieței de muncă, care face imposibilă găsirea unui nou job, pe fondul dorinței de-a căpăta o specializare suplimentară sau pur și simplu din dorința de a te orienta către un job care îți aduce mai multe satisfacții personale sau mai mulți bani.

Oricare ar fi motivul, dacă ai decis că a venit vremea pentru o schimbare de carieră, următorul pas pe care trebuie să îl faci este acela de a analiza variantele disponibile.

Pe lângă meseriile care implică și un puternic factor emoțional (ne referim aici la pasiunea pentru profesia respectivă) ar trebui să mai iei în calcul și perspectivele de viitor pe care le oferă domeniul vizat.

Tocmai de aceea, în cele ce urmează îți propunem să trecem în revistă o listă orientativă cu 5 meserii care fac parte din domenii în plină expansiune și care oferă stabilitate și siguranță financiară pe termen lung.

Specialist în securitate cibernetică

Pentru această meserie vei avea nevoie de câțiva ani de studiu și de o pasiune pe măsură, însă efortul îți va fi răsplătit din plin. Într-o lume în care tot mai multe lucruri se desfășoară online, cresc și atacurile cibernetice, prin urmare și specialiștii în securitate cibernetică sunt din ce în ce mai căutați.

În acest caz vei avea nevoie să studiezi în cadrul unei facultăți sau pe cont propriu limbaje de programare și, pe cât posibil, să încerci să obții și o diplomă în psihologie, care e de folos pentru a înțelege mai bine intențiile persoanelor care încearcă să penetreze sistemul de securitate cibernetică al unei companii.

Manager de proiectare smart homes

Casele inteligente nu mai sunt o noutate și alegerea de a te reorienta către domeniul proiectării de smart homes poate fi una foarte inspirată și inteligentă, în condițiile în care domeniul e în plină expansiune. Un asemenea job prespune să știi să integrezi tehnologia în arhitectură în așa fel încât experiența utilizatorului să fie optimă.

Pentru a putea accesa o asemenea oportunitate profesională vei avea nevoie să dobândești cunoștințe în domenii precum arhitectură și tehnologii smart sau de comunicare.

Expert în branding sau marketing

Pe fondul pandemiei de coronavirus chiar și businessurile care nu înțelegeau de ce e important să aibă o prezență puternică în online au înțeles că acest lucru nu este un moft, ci un aspect vital. În acest context, este evident că a crescut și numărul de joburi disponibile din domeniul marketing/branding.

Cu alte cuvinte, dacă ai cunoștințe de branding sau de marketing, acest domeniu te-ar putea interesa pentru că se află în plină expansiune, iar oferta de joburi depășește cu mult cererea, deci numărul de candidați este foarte mic, comparativ cu nevoia angajatorilor.

Specialist în blockchain

Cu siguranță ai auzit termenul „cryptocurrency”, dar cât de multe știi despre tehnologia de bază, care face posibilă existența monezilor virtuale?

Tehnologia blockchain este destul de greu de înțeles pentru cineva care nu folosește tranzacțiile cu cryptocurrency în mod uzual, însă dacă te dedici subiectului și investești timp serios în studiul subiectului, poți ajunge să știi foarte multe lucruri despre acest domeniu, iar partea bună e că le poți folosi pentru a dezvolta servicii și produse practice, care vor avea parte de o cerere din ce în ce mai mare pe piață.

Model videochat

Un studio de videochat poate fi o alegere la fel de bună precum cele de mai sus. Într-un context social care e nou pentru noi toți, interacțiunea umană reală pare să rămână, cel puțin în viitorul apropiat, la stadiul de simplă dorință nostalgică.

În acest context, studiourile de videochat vor înregistra un boom din punct de vedere financiar, iar consecința firească este faptul că în acest domeniu va fi o nevoie din ce în ce mai mare de persoane profesioniste, care să fie nu doar sociabile, ci și capabile să ofere o interacțiune calitativă clienților.

Pentru a putea accesa o asemenea oportunitate profesională ai nevoie de calități precum sociabilitate, o cultură generală destul de vastă, care să îți permită să porți o conversație cu absolut orice tipologie de client, precum și de cunoștințe de psihologie, care să te ajute să „citești” dorințele și exigențele clientului.

Așadar, în cazul în care ai decis că a venit timpul pentru o reconversie profesională, acestea sunt sugestiile noastre. Îți dorim să găsești exact jobul care să te facă fericit(ă) și care să îți ofere sens.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.