Schimbări IMPORTANTE în învăţământ: ultimii doi ani de grădiniţă şi de liceu devin obligatorii. Vezi de ce….

Schimbări IMPORTANTE în învăţământ: ultimii doi ani de grădiniţă şi de liceu devin obligatorii. Vezi de ce….

Ecaterina Andronescu susține ideea de 12 clase obligatorii. Mai mult, ministrul Educației consideră binevenită introducerea ultimilor doi ani de grădiniţă în învăţământul obligatoriu.
Ecaterina Andronescu consideră că menţinerea unui elev mai mult în sistemul de învăţământ nu poate fi decât un lucru benefic.

„Da, susţin (n.r. ideea de 12 clase obligatorii), pentru că menţinerea unui copil sau adolescent mai mult în şcoală înseamnă să îl pregăteşti mai bine pentru viaţă, de aceea, aducerea în învăţământul obligatoriu a ultimilor doi ani de grădiniţă şi a ultimilor doi ani de liceu, găsesc această formulă mult mai potrivită pentru pregătirea celui şcolit pentru societate”, a declarat Ecaterina Andronescu.

În urmă cu puţin timp, Ecaterina Andronescu a precizat că pe 30 martie va fi înaintată Parlamentului noua lege a educaţiei.

„Ne-am angajat că vom duce la 30 martie legea în Parlament. Ca urmare, până atunci, trebuie să avem aceste elemente de referinţă pe care să le punem şi pe care să creionăm legea. Mi-aş dori să nu fie o lege stufoasă, să fie o lege mai puţin stufoasă, mai clară din punct de vedere al obiectivelor şi să lase la legislaţia subsidiară de metodologii, regulamente ceea ce este de competenţa regulamentelor şi a metodologiilor”, a spus demnitarul.Sursa: romaniatv.net 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.