SCHIMBĂRI MAJORE! De câte clase ai nevoie dacă vrei să sa obtii permisul de conducere

Guvernul a aprobat Strategia Națională pentru Siguranța Rutieră până în anul 2020 şi a emis un plan de acţiune pentru implementarea acesteia, conform observator.ro.

Documentul se află în dezbatere publică şi propune ca examenul pentru obţinerea permisului auto să se poată da doar de către persoanele care au cel puţin 10 clase.

Totodată, se vorbeşte despre crearea unui cadru legal pentru a-i reabilita şi consilia pe şoferii care au avut abateri grave şi în rânduri repetate de la normele rutiere.

Şi evaluările medicale şi psihologice vor suferi îmbunătăţiri. Şoferii trebuie să facă un consult periodic pentru a elimina obţinerea carnetului de conducere într-un mod de fraudă. După o vârstă, aceştia vor trebui să consulte chiar şi mai des.

Maşinile implicate în accidente ar trebui să treacă de o inspecţie tehnică pentru a mări siguranţă circulaţiei, dar dacă nu este respectată această normă, şoferii vor fi sancţionaţi.

Despre sancţiunile de nerespectare a legislaţiei rutiere, Guvernul doreşte întărirea sistemului de amendare: „sistemelor automate, propunând analizarea și adoptarea modelului statelor membre UE care înregistrează procente maxime de încasare pe aceste tip de constatare a contravențiilor”.

Sursa: spynews.ro

Loading...

1 COMENTARIU

  1. nui de vina masina daca prostul care o conduce a nu adapteaza autovehicolul la conditiile de mers ,, trafic,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.