SCHIMBĂRI MAJORE de la 1 iulie. Gazele se scumpesc, cresc AMENZILE, iar preţul energiei electrice scade uşor!

Schimbări importante vor avea loc peste doar câteva zile. De la 1 iulie se scumpesc gazele, însă românii vor plăti facturi mai mici la energia electrică. De asemenea, salariul minim creşte cu 8 procente, iar amenzile de circulaţie vor fi şi ele mai mari.

Cea mai importantă schimbare de la 1 iulie este creşterea facturilor la gazele naturale cu circa 12 la sută, informează România TV. Guvernul a negociat un nou calendar de liberalizare a preţurilor pentru populaţie cu instituţiile internaţionale, iar prima creştere de preţ din noul calendar se aplică de la 1 iulie. Românii vor resimţi scumpirea la iarnă, când se consumă mai multe gaze. Cei mai loviţi vor fi cei care se încălzesc cu centrale de apartament pe bază de gaze naturale.

 În schimb, facturile la energia electrică vor scădea uşor, cu circa 1,5 la sută. Explicaţia-liberalizarea preţurilor aduce tarife mai mici cu rezervarea energiei consumate.

O altă modificare importantă de care beneficiază peste 1 milion de angajaţi din România este majorarea salariului minim pe economie de la 975 de lei până la 1050 de lei. Un sfert dintre salariaţii din România sunt plătiţi cu salariul minim. De la 1 iulie, toţi aceşti angajaţi vor câştiga mai mult.

Pe de altă parte, creşterea salariului minim măreşte automat şi amenzile de circulaţie. De miercurea viitoare, un punct de amendă creşte cu 8 procente, până la 105 lei.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.