Schitul Vinisoru – un loc unde putem sa ne “ hranim sufletul ” de fiecare data cand ajungem in zona

Schitul este dependent de Manastirea Baia Borsa, el avand o biserica de lemn in stil maramuresan si un corp de chilii.

Daca ajungeti in zona, merita sa ii faceti o vizita. Este un loc unde noi ne “ hranim sufletul ” de fiecare data cand ajungem in zona.
Din localiatea Borsa (jud. Maramures) trebuie sa mergeti 6 km pana in Baia Borsa, de unde mai aveti de parcurs circa 10 km pe drumul forestier de langa fostele mine, pentru a ajunge la acest loc absolut minunat.
Istoric

Schitul Sfantul Vasile cel Mare este asezat in locul numit ,,la pacuri,, la o distanta de 10 km de Baia Borsa, pe un drum forestier partial asfaltat, accesibil pana la schit mai ales pe timpul verii.
Slujbele se oficiaza aici in fiecare zi. Posibilitatile de cazare sunt mai reduse dar locul este deosebit de frumos. In vara anului 2005 s-a ridicat astfel o frumoasa biserica de lemn in stil maramuresean si un altar de vara mare in care se afla si clopotnita. Schitul este amplasat in nordul localitatii Baia Borsa intr-un peisaj mirific, pe un platou natural, apoi amenajat de ctitori, in mijlocul unei paduri seculare de brad si fag, beneficiind astfel de un aer rarefiat, poate unic in felul sau. De asemenea, schitul beneficiaza de darurile lui Dumnezeu.

Locul numit ,,Vinisorul,, are captate izvoare de ape sulfuroase, miraculoase si tamaduitoare de un real tratament.
In alcatuirea Schitului intra: biserica de lemn, altarul de vara cu clopotnita, casa monahala in cre functioneaza la etaj un paraclis de iarna. In vecinatatea casei monahale este construita o cladire ce are la parter, magazie mare pentru lemne si ci centrala termica, iar la etaj, o terasa frumoasa si camera deoaspeti. Tot langa casa monahala se afla 2 bazine de peste, iar inspre padure sunt construite anexele pentru animale.
Acces: din DN18 Borsa spre N-E-Baia Borsa (6 km) – Vinisoru (10 km)

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.