Scoți 2500 de lei din buzunar, noua amendă care schimbă tot ce știai în starea de alertă

Scoți 2500 de lei din buzunar, noua amendă care schimbă tot ce știai în starea de alertă

Cei care nu respectă legea, adică oamenii care nu poartă masca în mod corect acoperind atât gura, cât și nasul, vor fi cuprinse între 500 și 2.500 lei.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Deși purtatul măștii poate fi obositor și incomod, totuși nepurtarea ei în modul corect îți aduce amendă. Află mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Poți lua amendă de până la 2.500 lei dacă nu porți masca peste nas

Masca de protecție va trebui să acopere atât gura, cât și nasul, potrivit Legii 55/2020. Această lege precizează și locurile unde oamenii au obligația de a purta masca.

Masca de protecție trebuie purtată în spații comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă și în orice alte spații închise, conform analizei asupra legii realizate de avocatul Gheorghe Groza.

Mai mult, „cei care prezintă simptome cum sunt temperatura, tusea şi strănutul, sunt obligaţi să poarte masca peste tot”, conform avocatului. Dacă nu au niciun fel de simptome, în spațiile deschise cum ar fi parcurile sau pe stradă, oamenii pot ieși fără mască, potrivit Mediafax.

Oamenii se întreabă cât timp vom fi nevoiți să purtăm masca de protecție dat fiind că vine vara, temperaturilor vor crește și este din ce în ce mai incomodă. Starea de alertă a fost instaurată pentru 30 zile, iar asta înseamnă că și purtarea măștii este obligatorie până pe 16 iunie.

Dacă autoritățile vor găsi necesară prelungirea stării de alertă cu o perioadă de încă 30 de zile, implicit se va prelungi și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise.

„E clar că se va merge foarte mult pe prevenţie. Se vor aplica sancţiuni doar acolo unde vor există circumstanţe agravante sau un pericol social mai mare. Nu se va impune să sancţionăm cetăţeni care nu poartă corect masca şi au nasul descoperit. În funcţie de circumstanţe şi de pericolul social apreciat de agent, se va stabili şi cuantumul”, spune Cosmin Andreica, Europol.sursa

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.