Scuții belgieni în misiune la Fărcașa

farcasaUn număr de 18 scuți din Belgia, se află în aceste zile la Fărcașa.Prezența lor în comuna Fărcașa face parte dintr-un proiect derulat la nivel european.

Scutismul este o mișcare de tineret ce se bazează pe învățarea valorilor esențiale, cum ar fi solidaritatea, ajutorarea și respectul. Scopul său este de a ajuta tinerii să-și formeze caracterul și să-și construiască personalitatea, contribuind, în același timp, la dezvoltarea lor fizică, mentală și spirituală pentru a deveni cetățeni activi în societate.

farcasa1Prezentul  proiect, constă în organizarea de tabere de scuţi (pionieri) belgieni, de câte 10-15 zile, în luna iulie 2015, în vederea desfăşurării de activităţi de voluntariat în folosul comunităţilor locale din România. În afară de oferirea unui spaţiu de cazare gratuit (şcoală, cămin cultural, sală de sport sau orice alt spaţiu în care scuţii îşi pot amenaja o sală de dormit, cu acces la o bucătărie şi grupuri sanitare), nicio altă cheltuială nu este în sarcina comunei gazde.

În Fărcașa, scuții belgieni sunt găzduiți în mansarda școlii gimnaziale farcasa2„Lucian Blaga”(director Viorelia Vele) unde există un numar de 40 de locuri de cazare,în camere cu 2 sau 4 paturi, cu toaletă și cabină de duș, proprie fiecărei camere.Mâncarea și-o asigură singuri având la dispoziție și o bucătărie,complet utilată, unde pot să și-o prepare singuri. Durata totală a proiectului este de 10 zile, perioadă în care tinerii belgieni vor organiza jocuri, animaţii educative sau sportive pentru copiii din școală sau vor lucra la renovarea grădinițelor din Fărcașa și Sîrbi.

În primele zile de la venire,tinerii belgieni, care au vârste cuprinse între 16-21 de ani, s-au familiarizat cu obiectivele mai importante din comună și au vizitat municipiul Baia Mare. La finalul șederii în România,Primăria Fărcașa (primar Ioan Stegeran), intenționează să-i sprijine pentru efectuarea unui  mini-tur al Maramureșului.

 

Mai multe fotografii:  Facebook/ Comuna Farcasa Maramures

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.