Se anunță SCANDALUL anului în România. Laura Codruț Kovesi l-a dat de gol pe Florian Coldea!

kovesiLaura Codruța Koveși și Florian Coldea sunt oamenii începutului de an în România! Cei doi sunt și admirați pentru lupta împotriva corupției, dar și arătați cu degetul de unii dintre cei mai importanți politicieni.

Însă, oricum ar fi colaborarea dintre ei, Kovesi l-a dat de gol pe directorul adjunct al SRI. Coldea spunea, într-un interviu, că doar SRI are, conform legii, centru de interceptare.

”Realizator: In afara de dumneavoastra, mai asculta cineva in tara asta, legal vorbind, telefoanele?

F. Coldea: Din punct de vedere al legii, singurul abilitat, cu centru tehnic de interceptare, este SRI.”

Însă, Kovesi îl contrazice pe șeful SRI și anunță că și DNA se ocupă cu interceptările, deși legea nu a fost schimbată.

„Pot să vă zic că DNA are propriul serviciu tehnic prin care îşi poate realiza interceptările, nu în toate cazurile interceptările pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Român de Informaţii, probabil este un element care nu se cunoaşte foarte bine în public.”, a spus procurorul-șef al DNA.

CE SPUNE LEGEA DNA

Potrivit Ordonantei de Urgenta 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie:

Art. 151*) – Direcţia Naţională Anticorupţie este autorizată să deţină şi să folosească mijloace adecvate pentru obţinerea, verificarea, prelucrarea şi stocarea informaţiilor privitoare la faptele de corupţie prevăzute în Legea nr. 78/2000, cu modificările ulterioare, în condiţiile legii. Orice informaţie cu valoare operativă de altă natură se transmite de îndată autorităţilor abilitate prin lege, pentru verificarea şi valorificarea acesteia.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.