Se așterne zăpada în Maramureș

Vremea a fost apropiată de normalul termic al perioadei și în general închisă. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse au căzut precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 2,1 l/mp la Ocna Șugatag. Vântul a suflat slab, la moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă de până la 36 km/h, la stația meteo Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între -1 grad la Ocna Șugatag și 4 grade la Baia Mare. Izolat la munte s-a semnalat ceața. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Târgu Lăpuș și Cavnic -3 grade, Ocna Șugatag -2 grade. Stratul de zăpadă măsoară până la 38 cm la stația meteo Iezer și până la 2 cm la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Sighetu Marmației. Carosabilul sectoarelor de drumuri publice este curat și umed. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 29 utilaje și au răspândit 145 tone de material antiderapant pe DN1C, varianta de ocolire a municipiului Baia Mare, DN18, DN19, DN17C, DN18B.

Cerul este acoperit, ninge slab în Pasul Gutâi, Pasul Prislop și Dealul Pietriș. Fulguiește în alte zone din Maramureș. În zonele joase se semnalează izolat ceața (DN1C si E58).  CJSU recomandă conducătorilor auto să reducă viteza, să folosească luminile de ceață din dotarea vehiculelor, să mărească distanța de siguranță între vehicule, să evite depășirile și să efectueze alte manevre riscante în zonele cu vizibilitate redusă.

Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei și în general închisă astăzi in Maramureș. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse, îndeosebi în cursul nopții, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Izolat cantitățile de apă pot depăși 10 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -4 și -1 grad. Izolat vor fi condiții de ceață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.