Se cauta solutii imediate pentru stoparea pagubelor produse in Maramures de catre porcii mistreti

Prefectul judetului Maramures Anton Rohian a convocat joi 18 septembrie 2014 o intalnire cu reprezentantii Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Cluj-Napoca, cu cei ai Directiei Silvice Maramures, cei de la AJVPS Maramures, precum si autoritati locale si reprezentanti ai fondurilor de vanatoare. Subiectul discutiei a fost gasirea unor solutii imediate pentru stoparea pagubelor produse in Maramures de catre porcii mistreti.
Prefectul Anton Rohian a mai solicitat astfel de intrevederi cu factorii implicati, insa problemele persista in judet, cu preponderenta in localitati precum Copalnic Manastur, Botiza, Coroieni, desesti, Miresu Mare, Somcuta Mare, Giulesti, Petrova, Oarta de Jos.
Toate partile implicate au fost de acord cu faptul ca este necesara o modificare legislativa, astfel incat sa fie stopat acest fenomen. Mai exact, inspectorul sef al ITRSV Cluj Napoca, Daniel Pop a facut precizarea ca sistemul legislativ in domeniu trebuie imbunatatit, in primul rand prin reducerea obligatiilor pentru proprietarii de terenuri, care sunt pagubiti. Sunt inregistrate multe cazuri in care oamenii au rămas fără culturi, iar cei care beneficiaza de finanţări prin APIA şi nu pot justifica lipsa culturilor sunt pasibili de imputarea subvenţiilor luate.
Avand in vedere ca astfel de probleme sunt inregistrate si in alte judete, prefectul Anton Rohian a propus o interventie comuna catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in care sa fie prezentate toate problemele provocate de numarul tot mai mare de porci mistreti si o modificare a legislatiei actuale care sa vina in sprijinul cetatenilor a caror culturi sunt distruse.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.