Se dau 2.000 de lei de persoană. Cine sunt românii care vor primi banii

Veşti excelente din partea statului român! Un proiect de Hotărâre de Guvern este foarte aproape de a deveni realitate. Cine va beneficia de tichete sociale în valoare de câte 2.000 de lei?

 

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Potrivit unui anunţ făcut de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), mamele cu posibilităţi materiale reduse vor putea primi tichete sociale de 2.000 de lei pentru nou-născuţi. Acestea se vor acorda în primele 3 luni de la naştere.

Cine va putea beneficia, mai exact, de aceşti bani?

Potrivit anunţului făcut de MIPE, de aceste tichete sociale vor putea beneficia următoarele categorii de persoane:

  • mamele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;
  • mamele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei mamelor minore;
  • mamele care se află în situaţie de risc (exemplu: persoanele cu dizabilităţi);
  • mamele aflate temporar în situaţii critice de viaţă (victime ale calamităţilor, violenţei domestice, persoane dependente, etc.) şi/sau care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate (exemplu – fără locuinţă);
  • mamele care nu deţin acte de identitate şi nu pot accede la drepturile civile.

Ce se va putea cumpăra cu ajutorul celor 2.000 de lei?

Proiectul MIPE se află deocamdată în stadiul de consultare publică, până pe data de 12 august.

“Astăzi, 2 august 2021, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat în consultare publică proiectul de HG care va reglementa modul prin care vor fi acordate trusourile pentru nou-născuţi, de care vor beneficia mamele cu posibilităţi materiale reduse.

Potrivit propunerii, sprijinul financiar, constând în tichete sociale în valoare de câte 2.000 lei/nou născut, va fi susţinut din fonduri europene, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) şi va putea acoperi achiziţia de alimente, scutece, îmbrăcăminte sau articole sanitare şi medicale pentru mamă şi copil”, se arată în comunicatul ministerului.

Tichetele sociale/cardurile vor putea fi utilizate la comercianţii parteneri înscrişi în program.

Cătălina Bădoiu, secretar de stat, coordonator Direcţia Implementare POAD: “În urma adoptării Hotărârii de Guvern, MIPE va fi în măsură să înceapă derularea proiectului, iar trusourile pentru nou născuţi vor ajunge la beneficiarii care au cea mai mare nevoie de acest sprijin. Ajutoarele vor fi distribuite utilizând mijloace electronice moderne şi, cel mai important, vom utiliza un flux de lucru deja funcţional, cu rezultate foarte bune.”

Sursa: capital.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.