Se dau bani de la Guvern! Mii de români primesc 2.500 de lei cu o singură condiție. Vezi ce trebuie să faci

Se dau bani de la Guvern! Mii de români primesc 2.500 de lei cu o singură condiție. Vezi ce trebuie să faci

Cei care au lucrat în regim de telemuncă pot primi 2.500 de lei de la Guvern pentru achiziţionarea de echipamente IT, cu o singură condiție.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Cel care vrea să intre în posesia banilor trebuie să fi lucrat minimum 15 zile lucrătoare în regim de telemuncă, pe perioada Stării de Urgenţă.

Acești bani se vor acorda la cererea şi prin intermediul angajatorului! O altă măsură se referă la sprijinirea reducerii cu până la 50% a timpului de lucru al angajaţilor.

Guvernul sprijină reducerea cu până la 50% a timpului de lucru al salariaților care lucrează la firmele afectate de pandemie

Dacă apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de muncă pentru angajat tu îl vei plăti cu 50 % din salariu, iar statul oferă o indemnizaţie de 75% din diferenţa dintre salariul iniţial şi salariul de după modificarea programului de muncă.

De exemplu, pentru un salariu net de 4.000 de lei, avem un total de 6.800 de lei brut. După modificarea programului la 50%, angajatorul va plăti 3.400 de lei din brut , iar statul 75 % din 3.400 de lei, adică 2.550 de lei.

Concret, dintr-un salariu brut de 6.800 de lei, cu program redus la jumătate, brutul tău scade cu doar 12,5 % – 5.950 de lei. Din netul de 4.000, vor ajunge la tine în mână circa 3.400 de lei, dacă angajatorul tău apelează la această măsură, scrie Mediafax.

Sumele se vor plăti prin acelaşi mecanism de rambursare ca la şomajul tehnic

Bugetul estimat pentru pachetul de măsuri este 2,5 miliarde de lei şi pot beneficia până la 700.000 de angajaţi.Sursă: Mediafax

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.