Se fură ca-n codru la Borșa, Moisei și Vișeu de Sus! Amenzi de peste 10.000 de lei pentru transport ilegal de material lemnos

furt-lemneAmenzi de peste 10.000 de lei în Borșa, Moisei și Vișeu de Sus, pentru transport ilegal de material lemnos!

 În urma unor acţiuni pentru depistarea şi sancţionarea persoanelor care comit ilegalităţi în domeniul silvic, poliţiştii au constatat două infracţiuni, au confiscat aproape 50 mc de material lemnos şi au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Borşa au acţionat, la finalul săptămânii trecute, pentru combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei silvice pe raza oraşului Borşa şi a comunei Moisei.

În urma acţiunii întreprinse, poliţiştii au constatat două infracţiuni, au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 şi au confiscat 37,11 mc material lemnos de esenţă răşinoasă. Lemnul a fost transportat ilegal de un borşean, de 27 de ani, respectiv un tânăr de 29 de ani, din Moisei, care nu au putut prezenta avizele de însoţire sau alte documente adiacente necesare.

De asemenea, alţi trei bărbaţi din localităţile Borşa, Sălsig şi Vişeu de Sus au fost sancţionaţi contravenţional la Legea 171/2010, pentru că au transportat ilegal aproape 12 mc de material lemnos. Poliţişti au confiscat întreaga cantitate de material lemnos şi vor continua acţiunile pentru combaterea faptelor ilicite care aduc atingere fondului forestier.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.