Se fură pe rupte pădurea în județul Maramureș. Vezi cum se fură şi se distruge pădurea

Acţiuni ale poliţiştilor pentru contracararea tăierilor ilegale de material lemnos

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a delictelor silvice, în colaborare cu specialiştii Gărzii Forestiere Cluj, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice în domeniul depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

În cadrul acţiunilor desfăşurate au fost verificate două depozite cu punctele de lucru în Baia Mare şi Tăuţii de Sus. Pentru neregulile constatate poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii Nr. 171/2010. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25 000 de lei. De asemenea poliţiştii au dispus măsura complementară a confiscării în echivalent valoric a cantităţii de 237.52 mc material lemnos.

Totodată, poliţiştii au desfăşurat şi controale în trafic pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care transportă ilegal material lemnos. Astfel, miercuri dimineaţă, în jurul orei 04.00, echipajul de ordine şi siguranţă publică din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Suciu de Sus a oprit pentru control o autoutilitară condusă pe D.J.171-A, în localitatea Groşii Ţibleşului, care transporta o cantitate de material lemnos esenţă răşinos. Întrucât şoferul, un bărbat de 43 de ani, din comuna Groşii Ţibleşului, nu a putut prezenta avizul de însoţire, poliţiştii au luat măsura confiscării celor 12.17 mc lemn transportaţi, şi au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 5 000 lei.

Poliţiştii vor continua acţiunile pe această linie.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.