Se întâmplă în Sighet: 304 copii din clasa pregătitoare nu au primit primul ghiozdan! Proiectul viceprimarului Onita Daniela Ivascu nu a fost votat în Consiliul Local!

Un număr de 304 copii din clasa pregătitoare nu au primit primul ghiozdan la debutul în viața școlii. “Problema” a fost generată de faptul că proiectul inițiat de viceprimarul PNL, Onița Daniela Ivașcu, nu a fost votat de către o parte din consilieri.

“La nivelul municipiului Sighetu Marmației sunt 304 copii de clasa 0. Am inițiat un proiect de hotărâre privind acordarea unui ghiozdan echipat pentru toți copiii de clasa 0 dar din păcate proiectul nu a fost susținut de consilierii locali PSD, UDMR, PMP și PRO România pe motivul lipsei sursei de finanțare și imposibilitatea de a identifica în bugetul municipiului suma de 30 000 lei necesară achiziției celor 304 de ghiozdane complet echipate. Într-o comunitate unde autoritatea locală încurajează educația și aplica măsuri de prevenție a abandonului școlar toți copiii ar fi primit sprijin, fără nicio diferențiere. Și în această situație, totul rămâne la stadiul de promisiuni electorale…La nivelul județului Maramureș, Consiliul Județean a distribuit 2 234 de ghiozdane tuturor copiilor de clasa 0, cu excepția municipiului Baia Mare unde primarul Cătălin Cherecheș a alocat bani în acest sens.”a menționat viceprimarul Onița Daniela Ivașcu

„Lupta” viceprimarului nu a rămas fără ecou. Cu sprijinul Direcției de Asistență Socială s-au identificat 22 de copii proveniți din familii aflate în dificultate,  care prin contribuția unor consilieri locali au beneficiat de acest sprijin.

“În aceste condiții, alături de consilierii locali Petru Tomșa, Adriana Curmei și Vasile Ștefanca, din resurse proprii, au fost achiziționate cele 22 de ghiozdane pentru copiii aflați în evidențele Direcției de Asistență Socială.

La Școala Gimnazială nr.5 s-au alăturat acestei cauze și cadrele didactice astfel că toți elevii de aici au primit un ghiozdan echipat de școală. Sper ca anul viitor acest proiect să fie susținut de toți consilierii locali pentru binele copiilor din comunitatea noastră.” a menționat viceprimarul Onița Daniela Ivașcu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.