Se revine la Starea de Urgență: Nu se va mai ieși din case după ora 22:00. Cine a făcut anunțul

Autoritățile din Republica Cehă și Slovacia au anunțat că sunt pregătite să decreteze starea de urgență din cauza numărului enorm de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Din nefericire, patr țări din Europa au intrat pe lista roșie, iar specialiștii din domeniul sănătății au lansat un alt avertisment în legătură cu răspândirea virusului SARS-CoV-2 care s-a accelerat pe bătrânul continent.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Cehia și Slovacia, pregătite să decreteze starea de urgență

Cehia este gata să reinstituie starea de urgență dupa ce s-au înregistrat peste 65.000 de cazuri de COVID, la un numar de aproape 10 milioane de locuitori, rata de infectare de șase ori mai mare decât cea din Slovacia, conform kanald.ro. Și oficialii de la Bratislava au declarat că se gândesc să reintroducă starea de urgență pe teritoriul Republicii Slovace, iar premierul Igor Matovic a anunțat este nevoie de “măsuri radicale” pentru controlul infectărilor cu boala mortală.

Potrivit unor noi statistici, Slovacia are 9.343 de îmbolnăviri și 44 de decese la o populație de 5,4 milioane de locuitori. Astfel, autoritățile au deja pregătite măsurile de control. În plus, se vor interzice evenimentele cu număr crescut de persoane, iar restaurantele și barurile își vor închide ușile la ora 22:00.

Reprezentanții Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor a plasat Olanda, Islanda, Danemarca și Ungaria pe lista roșie, după ce acestea au depășit pragul de 120 de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 la 100.000 de locuitori, conform sursei citată mai sus. Olanda a raportat 2.900 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar acest lucru a dus la introducerea unor noi măsuri de prevenire și răspândire a infectărilor cu COVID-19. Printre aceste se numără și închiderea tuturor barurilor și restaurantelor din țară la ora 22:00.

În Islanda s-au înregistrat peste 80 de cazuri noi în zilele din weekendul trecut, număr îngrijorător, dacă se raporteaza la numărul de locuitori ai statului. Ungaria are și ea un număr în crestere de cazuri, deși granițele țării sunt închise. Potrivit unui bilanț, de la începutul lunii septembrie, Ungaria a raportat 2.5567 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În Danemarca s-au infectat 7.000 de persoane în doar două săptămâni, ceea ce a făcut ca și acest stat să intre pe lista roșie a pandemiei.

Sursa: cancan.ro

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.