Se schimbă formula de calcul a pensiilor. Anunțul oficial din Ministerul Muncii

Se schimbă formula de calcul a pensiilor. Ministerul Muncii a făcut recent anunțul oficial. Ce trebuie să știe acum vârstnicii și care sunt noile modificări?

Noua formulă de calcul din dreptul pensiilor urmează să fie stabilită după ce toate dosarele vor fi reanalizate. Ministerul Muncii va stabili dacă pensionarilor li se vor mai cuvine sau nu mai mulți bani. Pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de un soft care să centralizeze toate datele.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferte de nerefuzat 2021

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

În momentul de față în România se funcționează tot pe bază de dosare. Ministerul Muncii își îndreaptă privirea spre Cîțu și PNRR pentru cei 100 de milioane de euro de care este nevoie pentru soft.

Cătălin Boboc, secretarul de stat, a explicat cum va putea fi posibilă noua formulă de calcul și în ce va consta. Pentru noua modificare este nevoie de o bază electronică de care specialiștii să se folosească de: stagii de cotizare, vechime și nivel de venituri în vederea sumei totale de care beneficiază fiecare pensionar.

”În momentul în care vom discuta despre o nouă lege, care va conține, să zicem, o nouă formulă, va trebui să ai niște date într-o bază electronică de care să te folosești: stagii de cotizare, vechime, nivel de venituri.

Practic, astăzi încercăm să culegem toate datele necesare din dosarul de pensie al oamenilor care să ne faciliteze, printr-un simplu click – după ce ai un soft și o formulă – recalcularea foarte simplu, de cinci ori pe zi dacă e nevoie, a milioane de dosare de pensii.

Lucrurile se fac așa: analizezi dosarele, gândești o formulă care să includă tot ce a contribuit omul în decursul activității profesionale. Atunci vom ști exact din toate dosarele ce contribuții am avut, ce nivel de venituri au avut oamenii, ce stagii de cotizare.”
Cătălin Boboc, secretar de stat (Sursa: Realitatea Plus)

Pilonul III de pensie este în creștere

ASF arată că Pilonul III de pensie cuprinde peste 500.000 de participanți, ceea ce a determinat și creșterea din luna iunie a anului curent. Procentul se datorează și noilor politici ASF de digitalizare a sistemului de pensii privat din România. Proiectul a fost anunțat în prealabil de către Daniel Ștefan, vicepreședintele instituției.

„Am urmărit ca, prin introducerea de noi canale de comunicare digitale, să fie eficientizată întreaga activitate a sistemului de pensii private. Procesul de digitalizare a sistemului de pensii private a vizat atât optimizarea relaţiei participanţilor la fondurile de pensii administrate privat (Pilon II) şi la fondurile de pensii facultative (Pilon III) cu administratorii fondurilor, cât şi a celei dintre A.S.F. şi administratori”
Daniel Ștefan, vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.