Se schimbă harta Europei! Vezi decizia luată de puternicii lumii în spatele ușilor închise

Potrivit informațiilor apărute recent în presa internațională, liderii din Ucraina, Georgia și Republica Moldova participa la summitul „Parteneriatului Estic” și fac lobby la UE pentru a li se permite să înceapă negocierile de aderare.Liderii din Republica Moldova, Ucraina și Georgia vor să înceapă negocierile de aderare la UE.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a explicat miercuri, 15 decembrie, că va milita pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și ca va cere ca UE să se implice mai mult. Amintim că declarația acestuia a fost făcută înainte de summit.

Totuși, așteptările sunt limitate în momentul de față. Potrivit celor scrise de reuters.com, țările respective vor obține noi asigurări de sprijin împotriva unei posibile invazii rusești.

Olaf Scholz s-a întâlnit cu Emmanuel Macron

În acest context, cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu ocazia summitului de la Bruxelles pentru a încerca să găsească o soluție pentru conflictul din estul Ucrainei. Astfel, Scholz a subliniat faptul că Rusia riscă și mai multe sancțiuni impuse de UE în cazul în care invadează Ucraina.

„Orice încălcare a integrității teritoriale va atrage un preț aspru și vom vorbi toți ca unul, aici, cu partenerii noștri europeni și aliații transatlantici”, a declarat Olaf Scholz la Berlin, înainte de a participa la primul său summit în calitate de cancelar.

De asemenea, acesta a adăugat că se dorește în continuare un „dialog constructiv” cu Rusia. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat marți că le-a transmis autorităților din Rusia că este alegerea cetățenilor din Republica Moldova să se alăture Uniunii Europene.sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.